Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E falim te bože , 🤲🙏
Ljudi mi se smijali vazda sto sam otpad odvajao, prvo, ovo je za pohvalu a drugo, kad se malo raspitate, možete i zaraditi za razne sitnice reciklažom. Očito je dosta njih to shvatilo, bravo.
@gooUser1673776501 Da, ali to onda ide na jednu traku gdje se dodatno mehanicki (citaj rucno) odvoji u odgovarajuce kategorije. Npr. u zute kontejnere ide plastika, tetrapak i limenke. Cak i da se prazne samo zuti kontejneri plastika, tetrapak i limenke se moraju odvojiti. Kad nas bude bilo vise koji recikliramo isplatice im se da salju kamion samo za jednu boju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad ce ovi s Klixa shvatiti da žive građani i u ostalim gradovima, možete i drugdje malo zaviriiti, ops pa u nas nema tog, pitam se zbog koga?
Sa-X al ti si mlad sine :)
Sa-x , puno vremena je proslo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
otpad bačen na deponiju su bačene pare. sortiran otpad je fabrika para.
Ja odvajao u kante sto sam dobio od komunalnog kad mi govori radnik kad je dosao da pokupi kaze dzaba odvajas ljudino to sve na jednu hrpu ide u Zabrđe
2023 godina,ova vijest je u nekim zemljama bila vijest negdje oko 1983,gradjani sami proizvode ovaj seljakluk u svakodnevnom životu,saobracaj,opsta nekultura,ucestvuju u korupciji i sami biraju svije predstavnike pa poslije kao kukaju…
Podrzavam ideju, samo malo promicije i edukacije ne bi bilo na odmet. Darti nesto nasim ljudim i eto koristi, bez da mu precizno objasnis je samo bacanje para. Vec vidim da raja baca sve unutra.
Zbog opšte nekulture primitivaca, smeće je svuda oko nas!
Tako i treba. Kada sam prije 10-15 godina u Zenici odvajao papir (jer je samo to bilo), a kasnije i plastične flaše, svi su mi se smijali i govorili da sam budala. Eto koliko je normalan naš svijet. Drago mi je da se stvari mijenjaju.
Sve u isti kamion ide, sve na isti otpad ide. Vecina plastike se ne moze reciklirati niti ce. Barem ne u bliskoj buducnosti osim ako se neki nacin ne izmisli. Pa samo stanite pored kontejnera i vidjet ce te dode kamion i pokupi sve unutra
Pa dobro, treba da odustanemo jer nije savrseno? Bolje je nego prije. Sto ne znaci da ne treba popravljati. Ali ne treba ni odustati.
Kakva crna iskustva? To je normalna stvar
Super - ali koja je logika kad to sve zavrsi zajedno u istom kamionu?
Da, ali to onda ide na jednu traku gdje se dodatno mehanicki (citaj rucno) odvoji u odgovarajuce kategorije. Npr. u zute kontejnere ide plastika, tetrapak i limenke. Cak i da se prazne samo zuti kontejneri plastika, tetrapak i limenke se moraju odvojiti. Kad nas bude bilo vise koji recikliramo isplatice im se da salju kamion samo za jednu boju.
Pripremim 5 kesa sa praznim plastičnim flašama i odnesem do reciklomata na Ilidžu, kaže isti je premješten na novu lokaciju Vilsonovo šetalište. Hvala na obavjesti, baš ste mi pomogli.
na zapadu je fino to zakonom regulisano: ko prodaje konzerve i pet-flaše mora ih i primiti nazad. eko-profil a i vjerovatnoća je da ćeš to i potrošiti u toj prodavnici.
Sarajlija?!?!? Prodjite naseljima, parkiranih auta kod kontejnera, smetlja po njima, smetlja po zelenim povrsinama…UZAS daleko smo mi od kulture i ovi koji rade ovo su manjina nazalost
Bravo!
Mucimo se da razdvajamo i onda dodje jedan kamion i pokupi sve u jedno 😂 bravooooo
Da li to to olakšava posao za sve više onih koji kopaju po istom
I dodje komunalac i sve u 1 kamion natovari