Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Problem moze da se rijesi, ali ne moze brzo. Uzeti najbolje studente medicine koji su diplomirali i svake godine slati njih 20-50 na specijalizacije u Svijetu, od Heidelberga do Chicaga, gdje ce drzava preuzeti sve troskove, a oni su duzni nakon 5-6 godina ovisno koliko traje specijalizacija, vratiti se i odraditi deset godina u Bosni. Ne kosta puno ali imas rezultate i jako dobre doktore.
ti mislis da je to tako jednostavno - i rjesivo sa ovakvim imbecilima na vlasti i u polugama odluka.....
Ko ima para lijecice se kod privatnika. Sirotinju ce lijeciti doktori iz Travnika, sa Sokoca, iz Kiseljaka, sa PIM-a iz sa ostalih prodavnica diploma. Bas kao sto ce i zemlju voditi imbecili sa kupljenim diplomama, to jest bice poslusnici stranaca. Nije vam valjala onakva drzava, e pa sad uzivajte u ovim cirkusu od drzava.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
za šta mi samo plaćamo zdravstveno. da bi se mogli ici lijeciti kod privatnika
Placas radi hitne i placas penzionerima dzaba lijecenje
Ma samo privatno
njemački ima manjak medicinskih radnička po glavi stanovnika i oni o tome trube već 30 godina. Kod nas pacijenti prvo otkriju da nešto nije u redu sa sistemom. A po sistematizaciji rada uvijek radi oko 30% manje ljudi, jer neko gore na ulazu čeka kovertu ili kako to već ide
https://www.anticorrupiks.com/zaposleni-javnom-sektoru U Sarajevu su plate 3000 KM, Dom zdravlja Kantona Sarajevo ali i pored tolikih njihovih plata i iznosa koji se skidaju sa naših plata, ne možete doći na red za ultrazvuk po par mjeseci.
Dzaba uplacujemo zdravstveno osiguranje na kraju plati pa se lijeci
Zamijenit će ih Torabi,neka ih liječi sa sveton vodicom.
Treba narodu otimati pasose,ne moze se tako napustati domovina
Kod popova i hodža uvijek ima termin za zapisa sto lijece od svega.
Sve je to nama naša borba dala!
Nije nasa borba nego borba nasih podrumasa i boraca Evropskih brigada.
UKC TUZLA TO NIJE BOLNICA TO JE STALA SVI KOJI SU BILI TU I VIDILI U KAKVOM SE STANJU NALAZI BOLNICA SRAMOTA REC DAJE TO BOLNICA.
ek nam je Bog na pomoći.. i ovako je teško doći do dr
sta bise ona obecanja trojke da ce vratit i zadrzat lekare, samo direktorice da se rijese
Dok se specijalizanti nauče, mnogi će da nađu vječni mir prije vremena!
samo uvest obavezno zdravstveno osiguranje na mjesevnom nivou kao npr u sloveniji košta 35 Eura nek kod nas bude 35 KM i sve ti besplatno od ljekova do snimaka.
O cemu ti to,?
Mosmislit ne zna da se zaposlenim ljudima trećina plate odbija za doprinose...
Iz Travnika ćemo dobiti brzo doktora a isto iz Banjaluke
Rastjerao sve Nenad Adzifejzovic svojim lajavim jezikom
Dosadni ste sa njim.
300 KM plaćam ja mjesečno zdravstvo osiguranje. 200 KM plaća Firma mjesečno zdravstvo osiguranje ukupno 500 KM svaki mjesec. Za 500 KM privatnik bi mene gledao kao malo vode na dlanu, nema čekaj po godinu dana za CT snima itd.
785.07 km za zdravstveno ja dajem a i dalje placam lijekove za npr alergiju a pijem skoro citavu godinu flonidan.
Žalosno ništa drugo. Pa ne bih u Americi toliko plaćao zdravstveno osiguranje mjesečno. U Americi više vrijedi jedna soba u Bolnici gdje pacijenti leže nego čitava klinika u BIH.