Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok je Erdogana, teško da će se riješiti S-400 ili će to baš skupo da naplate. Kada je bio pokušaj puča u Turskoj, Rusi su mu pomogli a pučisti su bili u F-16. Njime treba nešto što ne kontrolišu Amerikanci, zbog unutrašnjih previranja, ne da bi se sa S-400 odbranili od Grčke ili koga već ako bude rata...
ma ovo je kupovina MIRA na Bliskom istoku! izrael pojacao napade na okolne zemlje cak su i ubili par turskij drzavljana! znamo kako je Turska ZAREZALA
Zamisli kupiš npr F-35 i daš ga Rusiji, ili Iranu hahah
Turska nije nikad ni aktivirala S-400. Jedan su test odradili kad su ga dobili da se isproba njegova funkcionalnost. Pratili su svoje F-16 i to je bilo to. U medju vremenu su razvili svoje sisteme Hisar i Siper koji su aktivirani i u pregovorima su sa Italijom sa Aster STAMP/T sistem. Nije im losa ova ideja da se izmjeste u Incirlik bazu koja btw nije Americka vec Americko/Turska baza koju Tursko ratno vasduhoplovstvo kontrolise.
Turska je narucila 110 F-35 i ima 6 placenih F-35 koji su odlozeni u hangaru u Americi dok se dogovor ne postigne. Ako se postigne dogovor a izgledi su da hoce onda se ovih 6 odmah prebacuje u Tursku sa prioritetima za isporuku ostalih 104 i normalno vracanje proizvodnje F-35 u Tursku. To je zapravo mozda i najveci problem F-35 programa. Proizvodnja je u konstantnim problemima od kako je Turska odstranjena.
Razvoj F35 je koštao pola biliona dolara, a i to još nije sve. E zamisli sad da se ispostavi da jedna zastarjela sovjetska raketa (i to još u lošijoj izvoznoj verziji) moze da ga obori. Sve dok se ne proda makar 3 hiljade primjeraka, nijedan F35 ne smije biti oboren.
S-400 Ukrajini, a za njihovu vrijednost tražiti komada F-35.
hahahahahhahahahahah brko ko na pijaci ko da vise.... ni principa ni skrupula i ovom smo mi haraketu u amanet ostavljeni :D
Svjetska politika i diplomatija je obična trgovina i to je bilo još od vremena kada je prvi homo sapiens sušao sa grane pa sve do danas!
Najpostenije je da S400 prebace na Kosovo
Šta će im?? Kurtiju je dovoljno da se pojavi na granici sa Srbijom i vučko sve vraća do rijeke Save i preko!
Nedaj amerima ništa
Brko pametan. Uzeo najbolje od ruske tehnike ikada, vidio da Ukrajinci to metu ko metlom, tzv. S-400, i za uzvrat, kao pravi trojanski konj, S-400 isporucio Americi na testiranje i procjenu prijetnji. Svaka cast Erdogane!
SAD i Turska saveznici Izraela
SAD da Tutska ne
brko bolan, nemoj više nikad govorit da je turska neka sila, amer dodje u tvoju državu i naređuje ti šta smiješ a sta ne smiješ. dodje u tvoju državu i S-400 koji si kupio uzme i kaže od sad je ovo pod našom kontrolom
Tako je bilo decenijama i sve do pokušaja vojnog puča u turskoj. Poslije toga je brko očistio vojsku.
Turska kupovinom ovih sistema postala podlozna CAATSA sankcijama, zato smo vidjeli krah Lire i ogroman pad u ekonomiji ove zemlje. Naravno da bi se to sve vratilo, Turska se mora rijesiti ovih sistema i zato ce ove iste dati amerima pod kontrolu.
Turci masovno napustaju zemlju, ekonomija i dalje u padu i zivot im je sve skuplji i skuplji. Ne mozes biti u NATO-u, a kumovati sa Rusijom. Amerika to nece nikada dozvoliti.
Sta je ovo?Vecinom svi na ovom svijetu zvocaju oruzjem u bilo kakvom smislu!