Bez pritužbe
44

Tužilaštvo KS: Donesena je naredba o neprovođenju istrage protiv Nikšića, Isaka i Munjića

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tužilaštvo KS danas je saopćilo da je 4. decembra 2023. donijelo naredbu da se istraga neće provoditi protiv prijavljenih funkcionera Vlade FBiH.

"Uvidom u službene evidencije Tužilaštva KS a na osnovu dostavljenih podataka, infromiramo Vas da je postupajući tužilac 04.12.2023. godine donio naredbu da se istraga neće provoditi protiv prijavljenih osoba, budući da je nakon analize dokaza i pratećih spisa utvrđeno da prijavljeno djelo nije krivično. Na navedenu odluku tužioca, nije uložena pritužba."

Ovo je reakcija Tužilaštva nakon vijesti da je Ured disciplinskog tužitelja BiH (UDT) zaprimio je prije dvije sedmice pritužbu u vezi sa nepostupanjem tužitelja Tužilaštva KS u predmetu protiv premijera FBiH Nermina Nikšića, federalnog ministra policije Rame Isaka i v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića.

Riječ je o krivičnim prijavama protiv Nikšića, Isaka i Munjića u vezi sa navodnim nezakonitim postupkom o imenovanju odnosno dodjeli ovlaštenja da Vahidin Munjić rukovodi Federalnom upravom policije (FUP).