Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad komsije djecu od malena uce pseudo-historiju, mozemo i mi pravu
Ovo trazimo i u Sarajevu!
U Sarajevu Bakir i ostali podrumaši derse vojnicima kako je bilo na Žuči
Nije nikome palo na pamet da treba pisati knjige o herojskom otporu naroda i našim ratnim pobjedama pa tako razvijati osjećaj nacionalnog ponosa već se piše knjiga o stradanjima i tako djeca "ubijaju u pojam" ... :( Pitam se KO zapravo stoji iza ovog projekta ... :(
zivimo u takvom okruzenju gdje ce nas uvijek pokusati varati i siriti lazi zato i jeste potrebno da djecu uce sta se desilo i da proucavaju historiju Bosne, njen narod,njenu kulturu, jezik,obicaje...samo cinjenice i sitinu. a ne siriti lazi kao komsije i susjedi..
Podrzavam, takodjer treba djecu upoznati ko su i sta su bosnjacki lideri. Djeca trebaju znati o njihovim prevarama, lopovlucima, reketiranju svog naroda, komsija, prijatelja. Da je najvece zlo u ovoj zemlji ne rat, vec nase patriote u foteljama koje su istrijebile vise ljudi nego taj prokleti rat.
Dugo nam je trebalo ali bolje ikad nego nikad
Nažalost, ovo se nije moglo ranije uvesti u program obrazovanja, odnosno u historijske knjige, da se proučava u školama i na fakultetima, zato što po pravilu od nekog događaja mora proći najmanje 20 godina da bi se to uvrstilo u nastavni program. U tih 20 (ili više) godina, detaljno se istraži sve u vezi sa događajima, sve okolnosti, utvrde se neke stvari kako ne bi bilo prekrajanja (mada se prekraja, i historiju pišu kako god ko želi).
Historija bi trebala da bude istinit prikaz prošlosti, a ne politički panflet. Kako sam vidio iz teksta, ovo je samo dodatak podučavanju mržnje. Zar BiH Bošnjaci toliko mrze svoju djecu i zemlju u kojoj su se rodili?
Da su bogdom srednjoškolcima uveli predmet kancelarijsko poslovanje pa kada završe skolu da barem znaju popuniti kovertu i da znaju npr. šta je pečat i gdje se stavlja. Izlaze nam generacije učenika koje ne znaju šta je arhiva. žalosno
jesu li napisali da nas je hebo alija ko milosevic?
U moje vrijeme dolazili su u ucionice sa crnim markerima, te trazili da prefarbaju dio teksta u udzbeniku historije gdje je stajalo da je izvrsen genocid. Ova knjiga je odlican potez!
Dok su se građani Sarajeva pripremali za Olimpijadu, SSNO JNA je vodio temeljnu studiju 1983-86 "Koliko može JEDAN grad izdržati pod opsadom" nakon cega je uslijedio redovni ciklus vojnih vjezbi kodnog imena "Romanija" od 1986 do 90... Je li to zlocin pojedinaca ili stoljetna genocidna doktrina?
Istina je samo jedna, zivjela Republika Bosna i Hercegovina !
nek sva tri naroda izdaju ovakav udzbenik. nek nam zivi mrznja i netolerancija.
Nije mrznja uciti o svojoj historiji... obzirom da nam komsije pokusavaju ispirati mozak o tome sta se desilo, djeca trebaju uciti istinu!
👏👏👏👏👏☝️☝️
samo istinu nista vise
Svaka čast! Učite djecu da znaju ko im je neprijatelj, da nikada ne izgube to iz podsvijesti!
Nekaze se bezveze da su muslimani najveci nacjonalisti i od srba i od hrvata Dokazano
KONACNO I HVALA TUZLANSKOM KANTONU NA HRABROSTI DA SAMO ISTINOM I DOKAZIMA PRIKAZU DESAVANJA AGRESIJE NA BIH 1992-1995 NEKA GENERACIJE NE ZABORAVE