Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje im je nek prvo poprave HTTP CACHE. Npr. na avazu se pri svakom učitavanju stranice (čak i iste vijesti npr.) učitava novi CSS i JS fajl, koji se ni po čemu ne razlikuje od starog, kad se uporede. Bez obzira što fajlovi već imaju ETAG i LAST-MODIFIED headere. Svaki novi učitani fajl nosi iza sebe 6 cifri iza upitnika, a ti brojevi su trenutni sat, minuta, sekunda. Ovo sam popravio lokalno preko Fiddler programa ili Redirector ekstenzije za web browser i REGEX patterna \?v=[\d]+
Kakve to veze ima sa ovim clankom? De ne pravi se pametan ziv bio.
@Ishakovich Ne pravim se, nego jesam. Zamisli koliko se bespotrebo učita isti JS i CSS bez ikakve potrebe. To je kao DDOS napad. Ako ćemo pričati o cyber sigurnosti, ima i tu primjer, recimo preko e-grunt.ba i katastar.ba stranica možeš saznati ko je vlasnik svih uložaka i parcela, lipanjem brojeva. Iako jasno piše da je to zabranjeno, nije i nemoguće. Iako postoji blokada IP adrese nakon 10-20 pokušaja, može se IP promijeniti.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Zanimljivo. Kao da je to najvaznije. Ovima to jeste uzgleda.
Joj suplje i dobar nacin za uzimanje love i bogacenje odabranih a narod ovamo jedva prezivljava oni trose pare na neke gluposto i njih briga za nas e moj narode glupi nikad se opametit neces
Haj ba idi kopaj krompir ovo su komplikovane teme za tebe
drugim rijecima dali svabama pravo da kontorlisu sve sta se desava u cyber svijetu bih i da imaju nadzor i prisluskivanje gradjana iste.
Tacno.Dali im da mogu svakoga spijunirati i kontrolirati.Big Brother is watching you
Bosanci ako se plase Sribije i Rusije trebaju se okrenuti cionistima an ne Amerikancima. Amerika je pod dirkektoj kontroli cionista. Amerikanci nista ne kontrolisu u vlastitoj zemlji. Dollar im pravi od papira cionista, Hollywood cionista, cak su im zatvori privatni i u vlasnistvu cionista ! Na pogresnoj ste strani Bosanci, Amerika vam nemoze pomoci kao sto vidite.
😂😂😇