Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo pojednostavljuje posao i sprecava rizik od nenaplacenih udesa za vozila koja su se do sada svercala od tacke A do tacke B sa navrnutim ili stranim tablicama zbog testa, popravka, registracije, voznje nakon kupovine itd. Tablicu moze izvaditi samo trgovac automobilima, a ne privatno lice.
Koliki hype oko probnih tablica...bolje da su uveli jedne table na dva auta ko Njemackoj.
Ovo nisu probne tablice, vec tablice koje prodavac vozila moze postaviti na bilo koje vozilo koje prevozi aod tacke A do tacke B. Njih mogu dobiti samo registrovani prodavci vozila i taksa za takve tablice je veca, ali vlasnik tablica samo postavi na bilo koje vozilo te tablice i upise vrstu vozila u putni nalog dok ih vozi. U njemackoj se zovu Hendlerske tablice. Omogucava probu, test, itd. Odlicna stvar, napokon.
Msm da momci niste dobro procitali clanak. Ovo je samo za osobe koje se bave sa prodajom, servisiranjem, registrovanjem i sl automobila. Nije ovo svakome.
Wao, nevjerovatno!
Moras otici negdje da predas zahtjev, pa da oni kao odobre? Znaci da moras opet voziti skroz bez tablica da bi dosao do tih prenosivih tablica?? Kakva je razlika onda? hahah
Imas javni gradski prevoz, prijatelja da te trzne.. nisi se rodio s autom. Ono sto ovdje bode oci jeste sam proces, a poznavajuci nasu administraciju te tablice ce se fino cekat nakon sto predas dokumente.. al' eto.. vidjecemo
xfk-probne tablice su vec postojale, ovo jenesto drugo i vazi samo za trgovce koji apliciraju za tablice i plate sve takse. Trgovac samo postavi tablice na vozilo dok testiras vozilo, vozis do tehnickog, itd, poslije ih stavi na bilo koje drugo sa placa, ili kada skida sa kamiona i prevozi na odrediste. Upisuje samo podatke u putni nalog i nema nista sa zahtjevom, znaci prebacuje ih kako hoce, pa cak i na vozila koja nisu registrovana, ili su istekle regularne tablice.
Bravo administrativni ministre, najjači lik na zemaljskoj kugli sto se šuplje tiče
Zašto BIH ne uvede personalne tablice , da li neko zna ?
ovo ste trebali uvest 1996.
Jbt, nauka i oko tablica! Kad ga uvezes, metni mu tablice i neka mu ih do otpada. Nista tesko.
Ma samo jos jedna prilika za naplacivanje taksi i bespotrebna uhljebska radna mijesta. Nece odustati od toga. A klixov novinar je barem mogao pitati i pojasniti proceduru...