Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi su ljudi nastradali 1992e i ti pripadnici HVOa su branioci BiH. Tacka. Bosnjackohrvatski rat i 1993 je vec drugacija prica koja se kasnije odigrala.
A Hrvati imaju problem jer su podmukli i to im ne valja. Jedno misle, drugo rade, trece govore. Srbi su daleko gori od Hrvata ali s njima znas na cemu si.
Obavijesti nas gdje su stradali i protiv koga su se borili. Obavijesti me o samo JEDNOM pripadniku zeničkog HVO-a koji je poginuo boreći se protiv agresora i lično ću mu podići spomenik. Primali plaću i pomoć u MTS-u od Armije i šetkali se u neuflekanim uniformama po kafićima. Zenički HOS u kojem je bilo 50:50 Bošnjaka i Hrvata je druga priča, do ubistva Blaža Kraljevića. HVo se SPREMAO za rat sa Armijom BiH. Srećom, popušili su. Momački.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sjetim se pisanja hrvatskih medija tokom rata kako u Zenici objeseni hrvati vise na stablima. Kakva je to bila hajka od strane tih medija da se hrvati isele ili da zarate sa Armijom BiH.
Paščad hvoa nisu branili državu BiH, već su izvršili agresiju na državu RBiH s ciljem da dio države BiH pripoje kurvi hrvatskoj.........
Matea Juric, prva civilna zrtva u Zenici. Pisem ovo da se zna kako je stradala. Njen otac vozio je u autu. Imao pistolj kod sebe, cini mi se bez papira, a barikada postavljena u Radakovu zbog kasarne u kojoj je i dalje bila JNA. Kad je Matein otac dosao do barikade, nije se htio zaustavit, vjerovatno se bojeci da ce mu oduzeti oruzje. Posada je zapucala i stradala je mala Matea. Jedan tragican slucaj, zalost velika. Neopisiva bol, tegoba koju ja osjecam kao Bosnjak.
Majku vam vašu, Sarajevskom ulicom htjeli ste uspostaviti granicu Herceg Bosne, topove koje ste dobili od Armije uperili prema Zenici i na TV HB govorili kako ste u svakom trenutku spremni za djelovanje prema neprijatelju, zenički HVO nikada i nigdje se nije borio protiv Vojske RS, a vi ste nešto "oslobađali" i vi ste "branioci"?!
Topove od armije 😭😭😭
Pripadnici HVO-a, branitelji BiH!? Da mi je neko 1993.pričao da će za tamo nekih 30 godina oni koji su Bosnu htjeli čerečit sami sebi dodjeljivati zasluge za opstanak BiH smatrao bih ga ludim.
Jel bio Kraljevićev il Kordićev hrvat? Da znam da li da žalim za njim