Komentari (431)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj ne mogu različite cijene. Eto kao Hrvati krše sve zakone EU u Dubrovniku. Cijena karata za lokalce 15 kuna, za turiste 140. Ko ne vjeruje nek provjeri: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/483044/nove-cijene-karte-za-zicaru-za-stanovnike-dubrovnika
Mi cemo zicaru, koju su nam poklonili stranci, vecinski platili stranci vise naplacivati strancima? Jesam li dobro razumio?!
🤠
@Serbinator Cestitam, u zivotu nisam nikad vidio da je iko vise fulio poentu u svrhu svog licemjerja.
Postoji puno kulturniji nacin kako regulirati cijene. Popusti uz kupovinu mjesecnih ili godisnjih karata, pokaza za javni prijevoz koji ukljucuje odredjeni popust na zicaru.
Pa radije cu 20KM dat za taxi i uzivat do gore i nazad nego za zicaru, ja glupih ljudi Boze sacuvaj ccc ili ti ga nasut goriva za 20KM i otic 10 puta gore i nazad :D
ne da je nezakonito nego je bezobrazno, licemjerno i glupo onako kako idiotima može pasti na pamet
Gdje god sam bio vani mene ko turistu domaci izdajnici gule i cerupaju, tako da u potpunosti podrzavam da i nasi bar nekoga ogule ovo je prvi korak, apsolutna podrska skupljim kartama za turiste!
Ja da se pitam, strancima ne bi ni dao da se vozaju zicarom. Ko ih ybe, nek idu pjeske! 😁
Ovo polako prelazi u onaj vic kad je neko na Pofalićima viknuo "Skenderija", a pola tramvaja izašlo. Nek digne ruku ko se vozo Sarajevskom žičarom? Ovi svi što pričaju o strancima i karti od 6KM kao prihvatljivoj niti su se vozili njome, niti znaju šta je žičara za Sarajevo. I kako je krenulo, neće nikad saznati. To je ono kada majka uzme djecu za ruku jer im je palo na pamet da odu na Trebević, i kupi na čaršiji kifli, i bez ikakve pripreme odu gore. 20minuta i to je to, nazad
Kako se neko moze prosipati i pisati gluposti kao nigdje se u svijetu strancima ne naplacuje vise nego domacim, pa odite na Jadran sve ce vam se samo kazati. Pogldajte kolike cijene smjestaja su za strance kolike za domace.
@Dr.mr. cijene su jednake ili bolje receno prilagodjene smjestaju. Na tebi je kakav ces smjestaj izabrati, cijena je vidljiva svima, a Hr drzavljani nemaju popust na isti. Da, mnogi si Hr drzavljani ne mogu priustiti ljetovanje, o destinacijama kao sto je Dubrovnik da ne pricam. Isto tako mnogi Hr drzavljani imaju prijatelja s kucom na moru, pa se tu nekad zakrpaju s besplatnim smjestajem. To je jedina prednost kad si domaci.
Granični prelaz Bijača iz Bejha u EU , tj. iz š.upka u civilizaciju: Prva rampa: EU citizens ONLY, druga rampa: NON EU citizens...Pametnom dosta..
U Dubrovniku je parking 10 kuna (500m od Starog Grada)do 50 kuna (1. Zona - 10m od Starog Grada) za bilo koga ko ne zivi u Dubrovniku. Dubrovcani plate 180 kuna paušalno parking za 3 mjeseca, mogu se parkirati na zidine Starog Grada ako hoče.
Najbolje da vam stranac i ne dodje, dosta sto se kradete izmedjuse pa vam malo onda i po strancima!
Nije ni pustena u rad odma priblemi. Sta ce tek biti kada je puste.
Ma koji ce to stranci tuj da se vozkaju ???
cijena da se popenjes na triumfalnu kapiju je 10e bila, za europljane dzaba... i mi ko svi sretni vadimo licne karte, kaze radnica no no, you no europe, you bosnia
Diskriminacija i to zesca!!!
Slazem se, ali u dosta drzava je tako, cak je i u USA tako, dosta turistickih atrakcija kosta skuplje za turiste nego za domace.
Prosle sedmice bili u Dubrovniku. U svakom ugostiteljskom objektu je istaknut JEDAN cjenovnik, sa prilično visokim cijenama. Nakon što osoblje ustanovi da pričaš 'razumljivim jezikom' (ne znam kako drugačije okarakterisati), dobili smo račun koji je bio umanjen za 20-25%, zavisno od objekta. I ovo se desilo u SVAKOM objektu u kom smo bili - sladoled, piće, jelo,...sve