Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Usmrdilo se sve. Ko ne vjeruje nek prošeta iza 17h. Svaki milimetar zelene površine pretvoren je u gradilište.
Apsolutno nepovezano sa zelenom površinom.
Ovog predsjednika MZ sam upamtio samo da se javi pred izbore, inace nigdje ga nema
Hocu broj utopljenih m2, hocu broj putnika u javnom prevozu i broj automobila, hocu broj filtera na cevabdzinicama i slicno.
355m2 125 filtera za ćevape vozila 78.755 broj cipela prosjek 44
Bilo bi lijepo da makar autor članka pročita članak prije objavljivanja. Smanjena emisija CO2 nije isto što i smanjeno zagađenje. Što je najgore i sam autor članka navodi šta najviše doprinosi zagađenosti (PM 2.5, SO2, NO...)
Zar da vlastitim očima vjerujete pored naših?
Ko stanuje u toj regiji vrlo dobro zna da je to čista laž bio sam u lukavcu kod Tuzle imaš osjećaj da šetaš po otpadu smeća
C02 ne zagadjuje. Zagadzuje N0x i ostali.
Koja prevara je subvecioniranje peleta… Sav narod se vratio na cvrsto gorivo.. Buducnost je u toplotnim pumpama, samo sto je pocetna investicija otprilike 15 hiljada.
Od najboljeg grijanja u državi, spali smo na to da je grijanje slabije ili da ga nema po više dana, a pored toga, opet se gusimo u smogu. Ne može se proširivati mreža, bez dodatnog ulaganja
a snijega nije bilo na vidiku
Tehnika iz 1970 bez moderni filtera.
Najveca prevara je subvencija na kotlove na pelet a poslije drzava nije stala iza cijena peleta pa se narod opet vratio na cumur i drva.
samo za mirnesa i da nas sunce obasja
Sad će izbori za načelnika pa zrak čišći i sve ostalo se šminka.
Sad će izbori za načelnika pa zrak čišći i sve ostalo se šminka.
U mom naselju kad je uvedeno gradsko centralno grijanje, zrak je nakon prvog puštanja sistema osjetno bio kvalitetniji. Kako su ''ugašena'' individualna ložišta, nekada prašnjavi veš na štrikovima više nije prašnjav. Međutim, veliki problem pravi TE Tuzla koja noću gasi filtere te činjenica da je gradnja previsokih zgrada poremetila ružu vjetrova. Sad zračna struja ide s Ozrena ka Majevici, a bilo je obratno. Često Tuzla smrdi na lukavačku koksaru.
Minuse klepaju ljudi koji su u Tuzlu kročili samo kad su prolazili autom. Činjenica je da se ruža vjetrova poremetila, bukvalno se okrenula, o tome je pričano kad je izgrađen Mellain hotel. Još uvijek ima puno individualnih ložišta na padinskim dijelovima grada, to je isto velik problem + zastarjeli vrelovod koji se prije 10 godina morao sanirat.