Hitno zasjedali
243

Vogošćanska SDA se ogradila od istupa Kenele Zuko, pokrenuli postupak utvrđivanja političke odgovornosti

A. Ku.
Foto: OO SDA Vogošća
Foto: OO SDA Vogošća
Nakon što je objavljen dio govora predsjednice Asocijacije žena SDA Kenele Zuko na predizbornom skupu u Vogošći danas je održana hitna vanredna sjednica Operativnog izbornog štaba i Općinske organizacije SDA Vogošća.
U saopćenju se navodi da se Operativni izborni štab i Općinska organizacija SDA Vogošća u cijelosti se ograđuju od nesmotrene i nepromišljene izjave zastupnice Kenele Zuko.

"Izrečeno nikako ne odražava politiku Stranke demokratske akcije. Iako je zastupnica Kenela Zuko svoj cjelokupni životni i politički angažman podredila borbi za žene, majke i djecu, zauzimajući se za one koji su obespravljeni i ranjivi, njena izjava uznemirila je javnost i članstvo OO SDA Vogošća te je OOIŠ pokrenuo postupak utvrđivanja političke odgovornosti u skladu sa članom 24. Statuta SDA", navode.

Ističu da SDA Vogošća građane i članove nikada nije dijelila prema njihovom porijeklu, socijalnim i kulturnim razlikama.

"Priliku za zastupanje građana dobijali su patriote, vrijedni i posvećeni ljudi, bez obzira odakle dolaze. Oni koji to žele analizirati, neka pogledaju naše izborne liste. Borba za jednakost svih građana Vogošće, na cijeloj njenoj teritoriji, neupitna je vrijednost trodecenijske demokratske tradicije SDA. Tu vrijednost očuvat ćemo u svim uslovima i okolnostima", zaključuju.

Podsjetimo, burne reakcije javnosti je izazvala sljedeća izjava Kenele Zuko:

"Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjake su samo volovska kola prevozila. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi."