Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato je Vučko došao kod Mile pa da proslave 2015 rođendan Bosne
Čuj bosanskoga imena, oa rijeka postoji oduvijek, i naravno da je i prije Bosne imala ime, al kakve to veze s "bosanskim imenom" ima?
Uz Bosnu ide Bathinus
Mi iz srednje bosne smo uvijek bili jebeni igrači. 💪
On meni nema Bosne. Evo ima je preko 2000 godina, samo sto su nam namjerno zatirali historiju kako bi mislili da smo bez korijena.
A GDE su tada bili Iliri sa područja današnje Srbije? Kažu da su bili veliki peksini, nisu se nikad prali ni kupali i da su živjeli u đubretu. To svojstvo se prenijelo do danas za to geografsko područje.
Bili jarane na Karpatima. Što bi se kazalo u narodu u lijepoj materini su bili
Sve je to "moglo bi biti"!
Ma jok đe će to biti kad je sve na dunjaluku srbsko,nebo zemlja zrak a posebno šume i rijeke?To je neki nestašni dječak obriso dva prva slova.
Hajde Klixe pa nastavi obrazovanje masa ukljucujuci ovaj put i Ardubu - Vranduk u svim ovim dogadjajima. Dalmatinska, Panonska i Unutarnja plemena su se zajedno borila protiv Rimljana.
ovaj Baton je bio legenda a o njemu se malo zna...sad ce ga svojatati drzave u pokusaju srbija i hrvtaska koje su nastale puno godina nakon Bosne
Republika srpska je starija od Bathinusa
😂🤣😂🤣😂 em što batinus i bosna imaju zajedničko jedno i po slovo... Drugo, priča se o rijeci... Ali hajde, eto neka nas obuzme entuzijazam 😁
Znači riječ “batina” (dobio batine), potiče od Bathinusa (kako je namarisao Rimljane)!🤔
I da dodamo da nisu samo Rimljani ovdje batine dobijali. Bilo ih je i biće ih još.
Ovo je ocekivano. Dogodine 2000ti skokovi sa starog mosta
@guzica Hrvatska je bila neovisno kraljevstvo od 925-1102. Problem? Srednjovjekovna bosna bila je katolicka drzava, tvrtko kotromanic pokopan je u franjevackom samostanu, a zemljom je vladalo hr plemstvo tipa hrvatinici, kolunici, zrinski, babonici. E sad to sto ti to ne mozes progutati to je tvoj problem.
nisi nista slagao osim da je bosnom vladalo hrvatsko plemstvo. a taxbo je da su bosnjaci i kraljevi bili katolici i nije problem. al to je bola bosna.
Franjevci, katolicizam, Tvrtko…dio bogate historije Bosne i samim tim dio stvaranja bošnjačkog nacionalnoga identiteta. Što je tu problem? Izgleda da mnogi ne mogu progutati da katolicizam nije isto što i hrvatstvo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Smijeh. Bosna je ime rijeke, kao sava, drava, neretva itd. Nikakve veze ni sa srednjovjekovnom hrvatskom/katolickom bosnom a jos manje s ovom islamiziranom koja nema niti kontinuitet sa srednjovjekovnom. Sve to bila je provincija dalmacija ali danasnji dalmatinci nemaju veze s rimskom dalmacijom.
sta znaci ovo hrvatskom crtica katolickom?
Prvo se obrazuj pa se smij. Bosanac ne veže svoj nacionalni identitet za vjeru, kao niti svi moderni i normalni narodi. Samo susjedi vazda miješaju naciju i vjeru a vole mrziti ili drugome se nasmijati.