Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idite se vise u neku stvar, sami sebe obarate u argumentima, objavljujete kontradiktorne stvari non-stop, najnormalniji bi sa vasim vijestima poludio
Tacno! Evo npr. ovaj "ekspert" tvrdi: "Po korištenju je potrebno staviti je u kesu da bi se osušila kao bi ste je mogli i sutra upotrijebiti" Ko ga poslusa i stavi vlaznu masku u kesu, ne samo da je tako nece osusiti vec je to idealna sredina da se do sljedeceg dana na njoj razmnoze bakterije. Maska se susi na otvorenom.
Fikreteeeee, Fadileeeee...... javiteeeee seeeee🤣🤣🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Drzava koja insistira na nosenju maski trebala bi iste nabaviti i BESPLATNO ih nuditi gradjanima. Ukljucujuci FFP2. TAD me obavezi, TAD me kazni. Ovako, kupujem maske koje se mozda prave po nekim prasnjavim podrumima i transportuju ko zna kako, umjesto sterilnih, kakve bi te maske MORALE BITI!!!
Zahvaljujem se tvrtki za zajam dobrih vijesti što mi je dala iznos od $70.000 američkih dolara koji koristim za dobru brigu o bolesnom sinu, pa vas molim ako vam je potreban hitan zajam obratite se na [email protected] ili možete i WhatsApp +447441466029
Gdje ima kupiti za 2,5 KM?
Cuj to, nasi ne mogu radi financijske situacije a Njenacka moze. Ja jutros kupio u Hamburgu FFFP2 i platio 0,99. Ne moze jeftinije.
Ako ne kupite preskupe (monopolske) pfizer vakcine+skupi zamrzivac za iste+ffp2 maske (5 puta skuplje) onda ne mozete ni u pristupne pregovore.Tek kad iskesirate milione i milione mozda se smilujemo malo
A što FFP2 maske na skijalištu na otvorenom gdje uvijek postoji strujanje zraka? Dok čekaš u redu za lift moraš nosit FFP2 masku a kad uđeš u kafić u zatvorenom prostoru tu ti netreba nikakva maska. Što? Pa eto tako zakon kaže.....
Trebao je reći:Ako ove jednokratne nosimo mjesecima, FFP2 ćemo moći nositi i po dvije tri pandemije, toliko su bolje.
Koji klocevi. Povoljna situacija u Sarajevu je jer smo u tri mjeseca svi prelezali “nesto”.
pa hirursku nosimo po vise dana .....
Ima poganih koji 10 dana nose iste gace, ne znaci da je to ispravno
Gdje nam je Solak,fali mi nekako u svemu ovome...
Jel ovo znači da one maske nisu bile djelotvorne!!!??? A nama ste jebavali živce sa maskama za koje pola čovječanstva govori da nisu efikasne! Treba ustati protiv ove tiranije!!!
@Genauso Smanji doživljaj, obične maske pružaju minimalnu zaštitu, ove mnogo bolju ali su zato skuplje. Ako nemaš para, stavi gaće preko usta. Sve po principu, bolje išta nego ništa.
Kada se govori o djelotvornosti, misli se na to koliko si ti zasticen kada je nosis. Svi smo svjesni da hirurska maska nije najbolja za to (vec imas FFP2 i FFP3 maske), ali je cinjenica da u dobroj mjeri stiti druge od tebe i ZATO je nosis.
Ja jos uvijek ne mogu doci sebi da je Drljevic ovo izvalio: "Onaj ko je bolestan, a ima tu masku, skoro da ne može zaraziti druge. Ova maska je upotrebljiva i do pet dana. Moguće je i duže je upotrebljavati. Po korištenju je potrebno staviti je u kesu da bi se osušila kao bi ste je mogli i sutra upotrijebiti. Dakle, riječ je o višekratnoj maski. Ovo što mi nosimo su jednokratne hirurške maske i upotrebljive su npr. za jednu operaciju. 😤🤮🥶
Ko je koka sa slike? E jest dobra
Pa Robert Koch Institut po kojem sve odlucuju u EU je izjavio da FFP2 maske nije preporucljivo nositi duze od 75min i da treba redovno pauze praviti od 30min, i jos mnogo negativnih cinjenica za tu vrstu maske, ali ono sto nema smisla da vlade svih drzava uzimaju samo ono sto im paše od RKI..
Ja svoju hirursku masku nosam vise od pola godine, malo se pocela prljati i oceputala se pa cu je zato promjeniti, sramota me naroda sta ce reci.
Zar vi stvarno mislite da su moćne zemlje spremne ugroziti privredu kao što je turizam (ugostiteljstvo, hotelijerstvo, prijevoz), autoindustriju, industriju zabave koji povlače za sobom mnoštvo drugih direktno ili indirektno povezanih privreda koje zajedno godišnje donose na stotine milijardi eura prihoda godišnje radi prodaje vakcina i maski koje će donijeti "svega" nekoliko milijardi godišnje? Nije vama dobro, al' nikako.