Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Logicno obzirom na cijene vrtića i plate roditelja. Na samom dnu u svemu.
Plata milja, dvoje djece u privatni vrtic 800 keka...
Vrtići su leglo zla, od djece prave snobove, utrkuju se ko će kojekakvim iznenađenjima oblačenjem robnih marki druge zadiviti...sve se svelo na to ...
ništa netačno napisano
To je dobro, Najbolji ambijent i odgoj za djecu su okrilje porodice, majka i nena....
Zato sto jos uvijek dijete ima majku koja ga odgaja a ne tete koje uzgajaju djecu.
I terorišu djecu i šire razne zarazne bolesti, što somatske što psihičke...
Da je BiHa na dnu po pitanju svega nije uopce vazno spominjati,ali me ipak cudi na osnovu cega ste stekli dojam da ste negdje na nivou moja sva rodbina je odrasla oko Dervente generacije iz 68e-73 su odrasle bez asfalta ,vode,telefona plina ,bilo je zaista tragikomicno gledat one kuce zaradjene u Hr,Slo ,Aut a bez osnovnih stvari osim struje.(kakve su bili uvjeti po ist.Bosni strah me i pom.)
A šta je problem u tome što neko dijete odgaja u domu? Roditelj koji ne radi ili nana/dedo/tetka...
Ehhh, ali zato mi imamonajviše partija, u Europi a i šire Boga mi...
A zašto da idu u vrtiće i frustrirane tete da se istresaju na djeci bolje da budu sa porodicom
1.000.000x bolje
Mi djecu u vrtić,oni nas u staraki dom...Dajem prednost porodici za socijalizaciju i ljepe djetinjstvo.
Nisam isao u vrtic, niti su moji roditelji isli u vrtic. Ni moja supruga nije isla u vrtic. Visokoobrazovani smo i ja i supruga. Zivimo na selu, radimo u gradu. Doboje djece nam brinula mama u stanu u gradu. Vrtic jest olaksanje. Ali splet okolnosti je druga stvar.
Prvo, treba ti štela da bi upisao dijete u vrtić. Drugo, kad radiš kod privatnika nemaš vremena da ga kupiš i vraćaš na vrijeme, a treće nemaš baš ni novaca da to sve isfinanciraš. Vrtići su samo za ljude koji rade za državne firme.
Zašto je to bitno
da roditelji rade, da imaju normalne place, da vrtici su samo 100 km, bili bismo na vrhu
Mozda su nekad imali bolje rezultate kad su bili zaposljavani u vrticima odgajatelji sposobni a ne podobni kao danas.Ovo danas sve stranacki od osoblja
Apsolutno nikakve veze nemaju rezultati u školi sa pohađanjem vrtića. I ako roditelj ima kome ostaviti dijete na povjerenje uvijek sam više za to već da ide u vrtić, jer će uvijek neko blizak bolje da brine o djetetu već neka teta koja mora brinuti o još 20 djece. Vrtić je baš zadnja potreba i to kada nemaš drugog izbora.
Pa kako su nastajale generacije vrhunskih doktora nauka koji nisu ni znali sta je vrtic. Morao je cuvat kravu, ovce i napravio izvrsnu karijeru. Znam hrpu djece iz vrtica koji se tesko uklapaju u drustvo a isto tako koji nisu pohadjali, izvrsni su ucenici i popularni u drustvu.