Saznao iz medija
58

Bivši direktor OŠ "Grbavica I" povukao se iz izborne utrke zbog optužnice, tvrdi da nije ni znao za nju

M. G.
Omer Begović, bivši direktor Osnovne škole "Grbavica I" i nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) za Općinsko vijeće Novo Sarajevo rekao je da se povlači iz izborne utrke.
Kako kaže, jutros je saznao iz medija da je protiv njega podignuta optužnica zbog propusta u suspendovanju nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje.

Begović tvrdi da su optužbe "politički motivisane s ciljem narušavanja njegove političke borbe i reputacije u predizbornoj kampanji".

Zbog optužbi i interesa javnosti, Begović je odlučio povući se iz izborne utrke, iako je već nosilac liste za Općinsko vijeće. Izjavio je da je spreman potpisati izjavu kojom se odriče prihvatanja mandata čak i ako bude izabran.

Begović je najavio da će nakon prijema zvanične optužnice detaljnije informisati javnost o slučajevima koji mu se stavljaju na teret.

Podsjećamo, on se tereti da je u periodu od marta do augusta 2018. godine, dok je bio direktor OŠ "Grbavica I", propustio suspendovati nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje, čime je navodno pribavio nezakonitu korist optuženom.

Svi relevantni dokumenti i izvještaji o ovom slučaju mogu se pronaći na zvaničnoj stranici Skupštine Kantona Sarajevo.