Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma neka oduzimajuPa kad se zapuca, mi cemo kao i 92 kamenjem i ciglama da se branimo.
Ne brini ti za rat, sa pistoljem svakako se vise ne ratuje... Naivno gledas. Nije ti ovo 1992. Nego brini kako djeca nosaju pistolje po ulici, ubijaju jedni druge zbog pogleda pogresnog... O tome se zabavi... Rata ovdje biti ne moze niti ima cilja.
Kakav rat ovde, ne postoji ni teoretska mogucnost da se to vise ovde dogodi. Dosta nam je ratova za jos par decenija.
Samo legalno... Strljeljacka i lovacka drustva. Dobro naourazan narod je garant opstanka. Zamislite da smo imali naoruzan naord 91, svaki grad u istocnoj Bosni bi zahtjevao agresorske zrtve ravne onim u Vukovaru. To ni uz najludju mitomaniju nebi mogli izvesti.
Svaki pojedinac treba da ovo gleda kao svoju odgovornost, da nam se nikad vise ne dogodi Srebrenica i da znaju da mogu samo blato na cipelama ponijeti. P.S. treba nabaviti i vjezbati i sa dronovima!
Tanko Bgm
Dobro, je li to znači da su osim oduzimanja oružja ova lica dobila još i cca 250 godina zatvora ili su kažnjeni ukorom razrednog starješine?
Pa kad ce na red doći Sokolac, pale... još uvijek haubice u stalama drže i redovno podmazuju
oduzmaju oruzije, a trebali bi da nam podijele, da se ne desi 92opet, opet cemo rucno izradjivati oruzije.
ma ko ce vam sada predavati oruzje, a da djeca po gradu nose jel. E nece moci, nije niko naivan. Samoobrana je moja duznost.
Koja je razlika da te neko pogodi iz legalnog ili nelegalnog oruzja????
Razlika je što onda mogu uci u trag onome ko je pucao iz registrovanog pistolja. Ako je oruzje pronadjeno nakon magle.
Treba liberalizirati i maksimalno olakšati nabavku i držanje oružja oblicima bez kriminalnog dosijea, a prekršioce zakona sa dosijeima pretresati u svakoj prilici, barem 10 godina od posljednjeg (ne) djela..
licima, ne oblicima...autoinsert
Neka zalihe od viška glava ne boli
nista novo u Tamnom vilajetu 23%....
U tamnom vilajetu ti dobro m a m u iz je b e m o
Meni je u tamnom vilajetu zivot odlican, kada usporedis broj ljudi naspram nekih ubistava. Pogledajte susjedne drzave i svijet, daleko gore. Srdacni pozdravi iz predivnog tamnog vilajeta. Nit nas je strah.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobro je stanje kad je KATICA u pitanju...
Potrebno je da se izmjeni zakon tako za posjedovanje oružja može i blaga kazna novčana ali za nošenje oružja bez odobrenja treba min 3 godine zatvora.
IMAMO MI JOS ZA NEDAJ BOŽE
Nije vise ni u pitanju ilegalno, nego legalno dobivanje oruzanog lista. Gledam na slucajevi-x...racija...tri momka s oruzjem u kaficu. Policija provjeri, imaju oruzani list...sta ce u kaficu s oruzjem. Nisu sluzbenici i policija pusti.
Po Zakonu nosenje oruzja za koje se izda odobrenje, zabranjenonjenu ugostiteljskim objektima...mada prije bi rekao da su ta tri momka policajci jer kako bas trojica da imaju oruzje.
Ko neovlasteno ovo, ko neovlasteno ono..a sta ko neovlasteno ubije drugu osobu? Tuziteljstvo ga pusti ga neuracunljivu osobu. Drama drzava