Niz incidenata
47

Sarajevo: Uzrok iskakanja tramvaja iz šina kod Mašinske škole još nije poznat

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iako je tramvajski saobraćaj uspostavljen u 21 sat sinoć te je obavljen uviđaj, uzrok iskakanja tramvaj iz šina blizu stanice od Srednje mašinske tehničke škole prema centru grada još nije poznat.

U MUP-u KS nam je rečeno da je uviđaj završen, ali da nemaju detalje, dok su nam iz Press službe JKP GRAS kazali kako još ne znaju šta se zaista dogodilo.

Podsjetimo, tramvaj je iskočio iz šina oko 18:30 sati, ali srećom niko nije povrijeđen iako su stakla popucala od udara u stub. Tramvajski saobraćaj je bio obustavljen skoro tri sata.

Ovo nije prvi ovakav incident u javnom gradskom prijevozu. Prošle godine se minibus pun putnika zabio u zid na Hridu, jer su mu otkazale kočnice. Iz istog razloga 2011. godine autobus se zabio u kiosk kod Medicinskog fakulteta. S autobusima i minibusima je bilo više incidenata, a dolazilo je i do zapaljenja vozila tokom vožnje zbog vrućine.

Dva tramvaja su se sudarila u septembru 2014. godine u naselju Alipašin Most. Srećom, ni u tom incidentu nije bilo povrijeđenih. Za razliku od tog incidenta, u sudaru dva tramvaja kod Tehničke škole koji se dogodio 2013. godine povrijeđeno je blizu 50 osoba.

Radnici su se godinama žalili na dotrajalost vozila, no menadžment je poručivao kako iz njihovih pogona izlaze isključivo tehnički ispravna vozila.