Slučaj potresao BiH
111

Šta se dešava sa slučajem Gorana i Ledžibe Ravlić, monstruma koji su na Pofalićima ubili Nerminu Krajinu

A. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Slučaj ubistva Nermine Ravlić ovog ljeta u naselju Pofalići u Sarajevu šokirao je bosanskohercegovačku javnost. Za ovaj svirepi zločin osumnjičeni su njen suprug Goran Ravlić i njegova majka Ledžiba.
Događaj iz juna ove godine spada u kategoriju najmonstruoznijih za koje je bosanskohercegovačka javnost ikada čula.

Goran i Leđiba sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju u stanu u ulici Kolodvorska.

Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt.

Osim njih, uhapšpen je i Latif Jašarević koji se sumnjiči da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju.

Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela. Tada je saopćeno da se istraga u predmetu nastavlja brojnim vještačenjima i poduzimanjem drugih radnji dokazivanja.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić danas nam je potvrdila da je Kantonalni sud u Sarajevu produžio pritvor Goranu i Ledžibi za još tri mjeseca. U odnosu na trećeoptuženog Jašarevića, nije bilo posebnih pritvorskih prijedloga, pa samim tim ni zakonskog osnova da bude predložen pritvor i on je pušten, ali se i protiv njega nastavlja intenzivna istraga.

Kako nam je rekla Bavčić, trenutno se u ovom predmetu provode brojna vještačenja i druge radnje dokazivanja.

Vezano za određivanje pritvora, za osumnjičenog Gorana Tužilaštvo Kantona Sarajevo je pritvor zatražilo iz tri posebna pritvorska razloga i to opasnost od bjekstva, prikrivanje dokaza i uticaja na svjedoke. Za njegovu majku je pritvor predložen zbog opasnosti od prikrivanja dokaza i uticaja na svjedoke.