Isključeni iz saobraćaja
16

Trodnevna akcija: Građani ZDK se vozili u 30 tehnički neispravnih autobusa javnog prijevoza

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U tri dana akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zbog tehničke neispravnost isključena su 44 autobusa, od čega 30 onih kojim se vrši javni prijevoz putnika, kao i ugovoreni prijevoz učenika.

Pripadnici MUP-a ZDK su od 24. do 26. oktobra na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu realizovali akciju tehničke ispravnosti motornih vozila kojim se vrši prijevoz putnika i ugovoreni prijevoz učenika te su tom prilikom kontrolisana 153 vozila.

Na vanredni tehnički pregled upućeno je 81 vozilo, a 44 vozila su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, od čega je 30 autobusa kojim je vršen javni prijevoz putnika i ugovoreni prijevoz učenika u škole. Tokom akcije izdato je i 106 prekršajnih naloga.

Uprava policije MUP-a ZDK upozorava sve pravne osobe koje se bave prijevozom putnika, kao i druge učesnike u saobraćaju da ne stavljaju u promet i pogon vozila koja su tehnički neispravna, a u narednom periodu, s ciljem unapređenja postojećeg stanja, provodit će se slične akcije u saobraćaju.