Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad interventno treba nabavljati gluposti ažurni ste. A građanima BIH kad su potrebni lijekovi za najteže oblike bolesti nema ih. Nemate opravdanje Boga mi. Sram vas bilo.
Kod nas ni lijek se ne može kupiti a da neko nije uzeo debelu proviziju zato su nam cijene astronomske
Jedna od prvih odluka Trojke je bila da se u uvoz lijekova vrate dvije hrvatske firme, koje drze monopol nad uvozom. Lijekovi kojikod nas kostaju ko suho zlato u EU znaju biti nekoliko puta jeftiniji. Npr, lijek Jardiance, za dijabetes, u BiH kutija od 30 tableta kosta 100km u prodaji, sa receptom kosta 49km. U Njemackoj isti lijek kosta 25e u prodaji i 10e sa receptom, ali pakovanje od 100 komada. Ko uzima razliku u cijeni pogodite...
Nikako me to ne iznenadjuje. Redom ispunjavaju zelje Dragana, a nama kao pregovori o EU ulasku. Kao Hrv pomaze, a Dragan sa Dodikom redovno obara sve potrebne promjene. Trojaneri nas jeftino prodaju
Zato što je ta ista Agencija za lijekove maksimalno otežala taj isti interventni uvoz. Izjavu za interventni uvoz mozede dobiti samo od Javnih ustanova Tercijarnog nivoa.
Treba vam ponovo Radelja u nadzorni odbor