Obraćanje na sjednici
54

Mirko Šarović poručio Miloradu Dodiku: Ne plaši narod svojim strahovima

N. V.
Mirko Šarović (Screenshot: RTRS)
Mirko Šarović (Screenshot: RTRS)
Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o pokretanju pitanja vitalnog nacionalnog interesa zbog Memoranduma o izbornom procesu govorio je i lider SDS-a Mirko Šarović koji je poručio Dodiku da je izmislio sve prijetnje zbog strahova koje ima.

Podsjetio je Milorada Dodika da Međunarodna fondacija za izborne sisteme u Bosni i Hercegovini djeluje već 20 godina i da je sarađivala upravo i sa SNSD-om, stoga se pita otkud sada ideja da se po tom pitanju pokrene vitalni nacionalni interes.

On kaže da memorandum protiv kojeg se pobunio Milorad Dodik zapravo služi kao tehnička pomoć institucijama BiH i da nema nikakve ovlasti, niti ih preuzima ovim dokumentom.

"Izvrnuli ste činjenice, kao da čitamo dva različita teksta ili ga vi čitate na svoj način. Koga vi obmanjujete? Ne plašite narod svojim strahovima, jer to nisu strahovi građana. Sve ste izmislili", poručio je Šarović.

Šarović poručuje da "ova međunarodna organizacija želi da pomogne institucijama BiH da se uhvate izborni lopovi, kradljivci volje naroda, a mi smatramo da ste to upravo vi. Da ste najodgovorniji za zloupotrebu izbornog procesa".

Zaključio je da su upravo Milorad Dodik i SNSD ključna smetnja izbornom procesu.