Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj zapad podržava proteste protiv zapadne britansko-australske korporacije? Ima smisla huehue
Nemaju razloga da ih podžavaju. S Acom Parizerom je uvijek lako napraviti posao.
Naravno da iza protesta ne stoji 'Amerika', nego stoje zapadne korporacije. Svako ko se bavi tom strukom zna da eksploatacija necega je tek max 4% od ukupne vrijednost. Ono sto nosi lovu je nakon toga, rafiniranje, proizvodnja, finaliziranje. Koliko kosta primjera balvan a koliko onda izrezan u madru pa koliko napravljen namjestaj ili neki finaliziran proizvod od te gradje.
Pobunu placa sam RioTinto protiv sebe, jer Vucic ne da kopanje i iznosenje rude ako se ta ruda nece procesovati u samoj Srbiji i od proizvoda nakon izdvsjanja praviti finalno baterije. Ovako sad umjesto dogoverene sa bivsom tadicevom vlasti samo eksploatacije, Rio Tinto mora placati zastitu okoline,odtavljsti novac u Srbiji kod rafiniranja i raznoraznih sad dazbina. Ovako razvlace i stopiraju dok se vlast ne promjeni na njihovu stranu
Vecina zapadnih korporacija drzave tretiraju ko krave muzare, placajuci samo eksploataciju i izvlaceci SIROVINU iz tih drzava, ali nakon toga komplet proces proizvodnje i finalizacije u kojem je i cesto preko 96% vrijednosti, oni izmedju sebe i kod sebe obavljaju. To je lova. Ako bi sletio Vucic sa vlasti, naravno da bi mediji onda dobili lovu da 'glasno cute'. Oni bi kopali, izvlacili svakako i niko zucnuo ne bi niti bi se pricali o tome. Srbiji bi ostajala sica tj max 4%
Amerika tvrdi da ne podržava proteste u Srbiji, ali istovremeno saopštava da Rusija koristi proteste za svoje ciljeve. Ko je tu pravi manipulator?
Amerika stalno meša prste u Balkan i Srbiju, ali kad dođe do konkretnih optužbi, sve odbacuju kao lažne. Međutim, koliko je ovaj uticaj stvarno nevidljiv?
Proteste podržava Sarajevo, pa onda moraju da uspeju. Kad god vidim entitet da se bavi Srbijom baš se onako nasmejem.
Spone sile mogu pokushati da meshau, ali Srbia e uediena i aka.
Potpuna podrshka Srbii u odbrani od sponikh utitsaa! Srbia e nastaviti da se razvia u skladu sa svoim interesima i potrebama.
Nikada neemo dozvoliti spoashe meshae u nashe poslove! Srbia e aka i spremna da odoli svim sponim pritistsima.
Ah, sta oni ne lazu? Oj Moravo ojjjj!
Podrška Palestinskom narodu nije bila dozvoljena u toj zemlji demokratije daleko preko okeana.
Vucic sinonim za laz!
Prebacivanje lopte od jednog na drugog. Srbija ce se izdici iz ovoga.
Ok, ako Amerika ne podržava proteste (što naravno neverujem), neka zovnu svoje poltrone iz opozicije i kažu im da sede mirni kući i na pale narod bez veze. Mislim čisto ako je kako kažu ...
Hoćeš da kažeš da Amerikanci podržavaju proteste protiv sebe?
Mi smo uz Vučića
Vučić brani suverenost svoje zemlej