Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naučiti razliku izmedju kW i kV
Ništa ovi na Klixu ne znaju. Sramota za novinarstvo. To djeca znaju u 8. razredu. kW jedinica za snagu 1000 W (Watt) kV jedinica za napon 1000 V (Volt) Za dalekovode se kaže naponski nivo dalekovoda, u ovom slučaju 400 kV.
Ovo je neki cyber test
Ipak je Jugoslavija bila preozbiljna drzava sa strukom u odnosu na ove kolonijalne isprtke sto se iz nje ispilise sa kadrovima sa kupljenim diplomama.
U slučaju da sedam dana nestane struje vraćamo se u kameno doba
ruska posla sto posto
Dajte bar sada naucite razliku izmedju fizickih velicina za napon i snagu i njihovih oznaka V (volt) i W (watt). Nije dalekovod neki potrosac pa da ga oznacite kao 400 kw. Dalekovodi se razlikuju po razlici u el. potencijalu, naponu. Ovi bitni, regionalni su 400 KV.
Pretece me tronk
Na Balkanu nema niko da prati garanciju za kablove na dalekovodu strujne mreze. Kad je potrebno zamijeniti kabal od stuje.Jeli radi sve radi ne diraj nista. Balkanska posla.
Proba za nešto veće
Najvaznije je da je Njiva ukljucio struju nakon 4 sata da zelena napast moze da place po internetu
Znaci pozar na dalekovodu je patka, vjerovatno hakerski napad...
Dalekovodi iz Titinog doba
I dalekovodi i elektrane i trafostanice. Za 33 godine SDA vakta samo vjetroelektrana Podvelezje. Eto kako nas je spasila.
Vanzemaljci nas zezaju
Vanzemaljci nas zezaju
mozel neko da kazw kakve veze ima struja nasa sa CG i obratno?
HAARP