Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zbog posla sam u Sloveniji četiri-pet puta godišnje, jer surađujemo s njihovim tvrtkama, zemlja im je uređena, jako ugodna za život, sa vrlo pristojnim plaćama... Ali ovako razmišljaju napredni ljudi, traži se napredak, pomak u svim segmentima, kritički se na sve gleda u cilju napretka. Ovdje toga nema, vlastita precijenjenost je problem odavno, stomak mi se okrene kad čujem nešto u stilu ' stranci su glupi ' , a sjedi kraj nepokošene gradske površine koja mu ne smeta.
Razjebali su Yugoslaviju a živjeli su u njoj k'o bubreg u loju ...Ydobili su Sloveniju bez svega onoga sto su imali u Yug. Iskra,Gorenje,Elan,Radenska, itd... sad imaju Janšu... ha ya
upravu si...lete... da im prave djecu jer su oni NE sposobmi valjda od silnog posla nemaju oni kad...pitaj Slovenca da.li bi se sad vratio u Yugoslaviju pa ces cuti odgovor 🤫
I danas kao i prije 30 godina, bili i ostali fasisti
Dje god da su mrka kapa sa Jansom
Svi smo mi ispali glupi što smo dozvolili da se razvali jaka država i sad smo svi niko i ništa,prosimo za liječenja, fabrika nemamo, uglavnom standardi su loši a pogotovo BiH je u blatu do nosa
Zemlja koja nikada ništa nije imala niti postojala,ali hvala Srbima, Titu koji su je ojačali, Austrija im uzela i pripojila Štajersku, koruške,sve promijenila nazive mjesta,pa grac je Gradec, ali vole oni švabu više nego seljake sa Balkana
Karma janezi. Bilo je 'trobi' da se Janši ne sudi, a sad je 'trobi' da vas Janša prestane jahati. Sve su to JNA debili usrali, da su normalna vojska bili Janšu i Bavčara bi pojeo mrak tada, a Kučan bi završio u sanatorijumu na liječenju.
@Stanisic.Vladimir. Sve sto si opisao potpuno odgovara i stanju u svim vecim gradovima u EU i USA. Ali, i pored toga balkanci trce u EU, a posebno u Njemacku i Austriju, jer ih tamo navodno ceka gomila para, koja raste na grani i koju samo trebaju ubrati i za tri godine ce biti veoma bogati sve do kraja svoga zivota.
To ja zbog velike koncentracije Bosanaca i Srba tamo
Hrvatska je trebala polomiti Sloveniju. Ne bi bilo raspada...
Ehh, da nam je vaše probleme...
Mala zemlja koja se utapa u EU kolotečinu. Pola zemlje radi vani, Maribor kao drugi najveći centar, mrtav u poređenju sa našim selima. Ne možeš radnim danom sresti nikoga na cesti. Uveče u 9h se sve zatvara. Nigdje nikoga nabulici. Uredna mala zemlja, al da se smoriš od života.
Slovenija razobljena u proslosti? nekome je vrucina udarila u glavu
ja ne mogu da vjerujem da je ovde ovoliko potkapacitiranih ljudi koji nisu shvatili bit teksta. kakva crna Jugoslavija, vi kao zalte za njom i idealizirate je, ograničene budale.
Ono sto je kod njih minimalna plata - milja eura, to je u Bosni ekstra plata. Eto toliko im je lose, a vi sad opet analizirajte i kukajte za smrdoslavijom
a kirija kod njih,a dodatno zdr.osig.....ja mislim da nije bajno ni kod njih.
Slovenci su imali najvise koristi od bivse Jugoslavije, a prvi su je poceli razvaljivati. Svoju premoc su gradili na favorizovanim politicarima koji su se uspjesno ulizivali Titu i na posredovanju uvoza ili falcifikovanja nekih zapadnih tehnologija u Jugoslaviju.
iskpristili Stbe da naprave kraljevinu SHS da se upišu na mapu postojanja a Tita da im da izlaz na more. Čim se 1974 riješila sporazumno tršćanska kriza njima više nikakva Jugoslavija nije bila potrebna. Zato kad Slovenci pljuju po Srbima i Jugoslaviji nek se samo prisjete Koruške i referenduma 1918 kad nisu znali šta su pa glasali da ostanu u Austriji i postanu Nijemci. Celovec je sad Klagenfurt.
Jaro sve si upravu i oni i Hrvati su bili 1000 godina konjušari, Srbija je svojim žrtvama i ratom donijela slobodu, e sad što je tu načinjena greška pa je Srbija kao oslobodilac postala ta koja zarobljava narode je ipak greška Srbije.