Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Razgovor Sarajevostanom: - Zašto mi haustor nije očišćen pola godine kad vam svakog mjeseca uredno plaćam račun? - Zato što ne plaća vaš komšija. - Pa onda neću ni ja da plaćam jer ne dobivam uslugu! - E, onda kršite zakon, tužićemo vas i sudski naplatiti - A kršite li vi zakon jer mi naplaćujete, a ne pružate uslugu? - Ne Sjajan zakon...
Kompleksna tema. Sa jedne strane razumljivo, sa druge strane ogranicenje slobode vlasnika. Treba traziti neko kompromisno rjesenje, koje nije ni crno ni bijelo. Napisao ih i par prijedloga za rjesenje, ali za to nisam placen :-)
Vlasnistvo stana gledaj kao suvlasnistvo zgrade. Ostali stanari trebaju imati pravo birati u kakvom okruzenju zele da zive. Ako zelis vecu slobodu onda kuca.
minirati zgradu je najjednostavnije
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sjecam se kao dijete reda za WC na plazi. Sve fini ljudi-preljape zene kulturni i fini muskarci i lijepa djecica. Ali kad ja dodjoh na red za WC u hrvatskoj na moru na plazi mogu reci fuj fuj fuj. Dzaba ta sve vanjska ljepota i finoca. Metaforicki da kazem paralelu da kako se politicarni kod nas obuku u fina odijela a koje odvratne stvari rade svom narodu ne da bih se produhovili i ostavljali ciste WC-je vec politicari ostave narodu brlok isti kao u hrvatskoj turisti po WC-jima.
Odmah usvojiti i kod nas. Zbog kamatara koji imaju 5-6 stanova. Svih koji rentaju stavove a ni porez ne plaćaju. Još ako imaš prazan stan, dupli porez na nekretninu. Mafija i lihvari su pokupovali stanove koji uglavnom stoje prazni ili ih rentaju bez ikakvog ugovora ili davanja državi.
Nema sanse da ovo prodje u Saboru. Ljubomoran susjed ti ne da da rentas i tebi stan stoji prazan. Sta cemo sa stanarima koji se bahato ponasaju prema zajednickim prostorijama
Prodaj stan. Čuj stoji mu stan prazan. Pa to i jeste problem. Kupovali su stanove da sačuvaju pare od inflacije i još više digli cijenu stanova. Trebaš još i dodatno da plaćaš porez jer imaš stan u kome ne živiš. Pogotovo ako stoji prazan.
Sve se svodi na porez.niko neplača a svi uzimaju keš.a sitni obrtnik nemože disat od nameta.
Ako je nesto tvoje,ne znaci da mozes radit sta hoces....kratko i jasno
Ovo samo otvara mogućnost da te prvi komšija ucjenjuje tipa ehhh ti ćeš pare zarađivat iznajmljivanjem eh sad meni plati toliko i toliko za potpis
Nema šanse. Treba ti 81% stanara potpisati što nećeš dobiti ni u ludilu. Za dugoročni najam ti ne trebaju nikakvi potpisi, ali ovo na par dana je luda kuća u tim zgradama.
Hajte susedi u pecalbu ima još posla u EU na održavanju
nema teorije da meni komsija ogranicava sta da radim sa svojim stanom pa i to ogranicava moja prava.Kod nas u zgradi ima komsija sta god mi dogovorimo on protiv kad pitas koji tvoj prijedlog kaze mene to ne interesuje i ja sad da zavisim od njegovog potpisa.
Ne ograničava te komšija nego država. Ili izdaj stan na duže vrijeme pa ti neće trebati komšijina saglasnost.
Pa sa ovim se samo stvara mogućnost da će bit investitora bogatih koji ce kupit sve stanove u nekoj zgradi i jedino ce oni moc iznajmljivat. A običan svijet koji je mozda naslijedio stan ili se preselio negdje na periferiju prc ne može. I više se o samom haustoru ili zgradi brinu iznajmljivači stana nego neki starosjedioci uhljupi
Sto bi se reklo ne uznemiravaj komšiju.
user Realni.Jel to znaci da u jednom neboderu od 15 spratova na alipasinom , gdje ima 90 stanova, pri kupovina stana treba da imamo potpis svih stanara tj. da oni biraju ko ce u zgradu od 15 spratova.Hoce li se jos poceti gledati koliko djece imamo,kakva nam je porodica,koje auto imamo.Mislim da taj zakon u cro je segragacija na mala vrata
odgovor selekciji: ne svi 80%, sto znaci moras naci 72 od tih 90 da se slazu. Inace nije normalno ni pozeljno komercijalno kratkorocno iznajmljivanje u zgradi od 90 stanova koji su vecinski nastanjeni stalnim stanarima.
Odlično, podržavam. Lik ispod mene renta stan na dan. Jedanput rentao nekoj šumarki koja se žalilia svaki dan boravka što hodam po svom stanu u 19h, kaže hoće beba da joj spava.
Komšija izdaje stan na dan. Razni likovi dolaze, buka, smeće, muzika, u stanu od jednog do Boga pitaj koliko, interveniše policija...... Komšija i dalje izdaje stan na dan.
Primjer, lik ima 8 milja duga za grijanje, firma ga tuzi i istovremeno zgradu iskljucuju sa sistema dok se dug ne podmiri, lik ti neda saglasnost! Prokisnjava krov, kaze jazavac sa 3 sprata sta ja imam sa krovom meni ne curi, sa prizemlja pametnjakovic veli ja ne zelim placati lift i odrzavanje stubista, ne koristim ih! A sve fino pise da su to zajednicke prostorije i svi su duzni placati..zivot u zajednici je vrlo tezak..
Pohvalno.