Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta je ironija u svemu ovome je da ni Isus nije jeo sv. tinu i zabranjivao njeno jedenje
A sv petru rekao Petre kolji, što ja o istim ne može biti nečistoća
A rekao da ce se borit sve dok se i najmanji znsk u starom zavjetu ne upotpuni i zakon sprovede a sv. tina zabranjena u Starom Zsvjetu
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pa Kom se ne svidja ne Mora jest svinjetinu.....
da nastave onda jesti suh hljeb i jabuku, sto i pise u clanku, a koji ocigledno niste procitali. nije problem sto je svinjetina na stolu, problem je sto nema alternative da djeca ne bi bila gladna...
@GLA2 - Jarane, procitao sam ja cijeli članak. Najbolje je da djeca donose svoju hranu, odnosno sendvice. I ja sam odrastao tako donoseći svoju hranu u školu, a mnoga djeca nisu imala ni to.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ironija je u tome da se dolazi tu od me znam koje godine, i to pitanje se nije rješavalo tada, nego sada su svi našli tražiti svoja prava, kao i oni
Svinjsko meso je od svih najnezdravije meso, zato je i najjeftinije..ali da je nema pola planete bi gladovalo da se razumijemo jer teletina je duplo skuplja. Ne jedu je muslimani i jevreji. Islam je kao religija poprilicno stara i svinjetina je meso koje se tada kad je nastao brzo kvarilo, zamislite na takvim vrucinama tada jesti meso, nisu je dzabe zabranili jer je bila ozvor zaraza tada, danas bi vrijedila druga pravila.
Najjeftinija a samim time i najnekvalitetnija.
Dosta vise tog ppanlooka oko svinje i nejedenja
Ako vam smeta bijrum u bosnu, kad si u rinu budi rimljanin
Ona je zabranjena i Muslimanima i Krscnima u svetim knjigama...
Sveto tebi.
Ja pod granatama isao u skolu a ovi imaju i kuhare, razmazena generacija.
Ma jel, evo da ja odem u Saudijsku Arabiju i zatrazim svinjetinu jel mogu ja govoriti da me diskriminiraju ako mi je ne zele posluziti? Jednostavno postuj kulturu zemlje, ako ti se ne svidja, postoje alternative da sam spremis uzinu taj dan ili da se spakujes i odes u mjesto gdje muslimani nisu totalna manjina.
pa sta nas ima u Sloveniji, komotno bi mogli bit konstitutivni :P
Pogrešno, škola obrazuje djecu a kuća i roditelji ih odgajaju. Šteta ali zaista velika šteta sto danas imamo mnogo obrazovanih ali neodgojenih osoba.
Danas svi traže neka prava, ako ti se ne sviđa razguli.
Čuj nisu restorani, pa što onda dijelite hranu.
Sto se isto tako ne odreknu i bozicnice?
Najbolje je da djeca donose svoju hranu, odnosno sendviče i problem riješen. Ja sam isao u školu ovdje kod nas, pa sam tako odrastao donoseći sendvice u školu, a neka djeca nisu imala ni za sendviča. A stari ljudi kad su isli u skolu, išli su gladni i hodali bosi po snijegu. Danas se svi pre$eravaju i traže hljeba preko pogače.
Ma hajde molim vas, prilagodi se obicajima ili dzada iz drzave pa jel u Kini jedu pascetinu pa eno ih zivi zdravi uostalom 21 vijek je higijena je napredovala danas se praktično može jesti i poskok u umaku od žabe grijeh ne ide u usta nego iz usta vazda bilo
Kozmo jesil ti sav? To u vezi grijeh ne ide u ista, bome ide.
veliki je nacionalizam u sloveniji.