Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahah sve za litijum litijum za sve.
Vucko rukama kopa litij haha
Litijum je vec bezecovao Olaf..tu nema diranja..
Jest zinulo du^e za litijumom kao da je nafta
Što je nekad bila nafta, to je danas litij. Da je Juga imala naftu, davno bi karte današnjih zemalja na njenom bivšem tlu bile iscrtane..
Navlacenje na suho .dajes mi aerodrom, metro, pare za avione, skladiste nuklearnog otpada, struju( po cijeni po kojoj ja hocu), Kosovo...
Generalni direktor kompanije Daso je u izjavi francuskim medijima pred početak ceremonijalne razmjene ugovora otkrio i precizan rok za isporuku novih srpskih Rafala. Erik Trapije je kazao da će Srpskom Ratnom Vazduhoplovstvu i PVO prvi Rafal biti isporučen 2028. godine a da će svih 12 letelica biti isporučene dvije godine kasnije. Srbija će kupiti devet jednosjeda i tri dvosjeda.
Vucic okrece Srbiju ka zapadu. Prodaje municiju i oruzije Uraini, a litijum zapadu. Izdo Putina i taj mu to nece oprostiti.
Pa skontala lola da Putin ide niz vodu.Stari je to civijas.
Bih ima 11 helikoptera xD
pa sta je sad s tim litijumom, znam da se koristi za baterije, imamo ih oduvijek mislim baterie,sta je sad problem s iskkapanjem toga?
Nije litijum problem, ali su kemikalije otrovne kojima se odvaja litijum ostalih stvari. Litijuma ima na svakim koraku, uopste nije nesto rijedak, ali nika nece da truje svoj narod stim kemikalijama. Samo to u siromasnim zemljama ima smisla ili u zemljama gdje imaju diktature.
Hahaha
Sta nam stranci rade haos
Ne rade nama.Rade Srbiji
Muzi ovce kad se daju
Haha znao sam zasto dolazi u srbiju
Ovi njima litij a ovi avione.
Jaro, Srbija je zadnje 2 godine prva u Evropi po rastu GDPa, i to bez litijuma. Drugo ..zakonom je zabranjeno u Srbiji izvoz cisto sirovine. Ono sta se iskopa u Srbiji, u Srbiji se mora i preradjivati, praviti ili sklapati a tu je preko 90% zarade. Ne mogu kinezi u Boru izvoziti rudu celika, nego se isti mora praviti u Srbiji..tako i litij. Niko ga dobiti nece, nego pravi baterije u Srbiji
a nasi samo dogovaraju Temelje za Dzamije
Trojaneri nisu moji.
Europi je vazan litijum . Sad sto ce biti zdravstvenih problema po srbiji ,to nije toliko vazno .
Kina se sprema da Evropi zavrne pipu na kritičnim mineralima a Evropa je tu 90% zavisna od Kine. Sad Evropa će to da traži u Srbiji BiH i drugim zemljama. Ako smo pametni možemo to da okrenemo u našu korist i da im postavimo neke uslove. Mada će oni opet baciti nacionalističku kosku i dok se mi koljemo oko nje oni će uzeti šta im treba. Opet ćemo pasti na istu priču.
gooUser1705092269 Ovo je najtačnija konstatacija i najbolji komentar zbog toga
Uslove je Vucic vec postavio, zbog toga je tolika i frka. Nena kopanja sirovina u Srbiji i da se one izvoze. Sve sta se kopa mora se preradjivati i proizvoditi, sklapati u samoj Srbiji
Oni ce biti francuske sobarice.
"Srbiji je mjesto u EU i može odigrati važnu ulogu i da posluži kao primjer Zapadnom Balkanu", rekao je Macron." Čiko, vjerujete li vi da u radiju žive mali ljudi?
Ja kad tebe čitam vjerujem da među nama žive roboti
Velika misao, u njene dubine je teško prodrijeti. Da tebe nije nešto prepalo kad si bio mali?