Bernardićev nasljednik
39

Novi predsjednik SDP-a u Hrvatskoj je Peđa Grbin

B. R.
Peđa Grbin (Foto: Sanjin Štrukić/PIXSELL)
Peđa Grbin (Foto: Sanjin Štrukić/PIXSELL)
Novi predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) u Hrvatskoj je Peđa Grbin. Dobio je povjerenje 65 posto birača, članova SDP-a, dok je njegov protukandidat Željko Kolar dobio 35 posto glasova.

Grbin je za predsjednika izabran danas u drugom krugu izbora za čelnika ove stranke, piše Jutarnji list. U prvom krugu izbora, održanim u prošlu subotu, Grbin je dobio 41,23 posto glasova, a Kolar 25,53 posto glasova. Protukandidati su im bili Mirela Ahmetović, Marino Percan i Ranko Ostojić.

Pravo glasa je iskoristilo 11.500 članova SDP-a koji su glasali na 286 biračkih mjesta širom Hrvatske. Grbin će na ovoj poziciji naslijediti Davora Bernardića koji je podnio ostavku zbog lošeg rezultata na posljednjim Parlamentarnim izborima.

Ranije je izabrano Predsjedništvo ove stranke, a kako je naveo Index u ovaj organ su izabrani ljudi koji su uglavnom skloni novoizabranom predsjedniku.

Grbin je 1979. godine rođen u Puli, diplomirani je pravnik, a od 2016. bio je potpredsjednik stranke. Već nekoliko godina je i saborski zastupnik.