Zdravstvo u haosu
502

Potresna fotografija iz Novog Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice

D. Be.
Potresna fotografija djevojčice iz Novog Pazara koja prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja novopazarske bolnice postala je viralna na društvenim mrežama. Ovo je samo još jedan dokaz haosa koji vlada u zdravstvenom sektoru ovog grada u Srbiji.
Maloljetna djevojčica prima infuziju pored stepenica, a na fotografiji se vide i medicinska sestra te ženska osoba za koju se pretpostavlja da je djevojčicina majka.

Da se ne radi o fotomontaži rekao je i koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek koji je potvrdio autentičnost fotografije.

"Ispitat ću ko je od ljekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj bit će drastično kažnjen", rekao je Đerlek.

Fotografiju je prokomentarisao i jedan tviteraš: "Mlada pacijetkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru. Nemci na ulicama traže da ih Srbija anektira."

Naravno ovaj komentar je ironičan s obzirom da je nedavno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je novopazarska bolnica bolja i od nekih njemačkih. Vučićevu izjavu su demantovale fotografije kao dokazi kakvo je zapravo realno stanje u unutrašnjosti bolnice u Novom Pazaru.

Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Ponovio je kako biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.

"Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze", kazao je ranije Đerlek.