Slučaj iz Srbije
0

Reakcija majke Danke Ilić nakon optužnice: Svi zaboravljaju njihove riječi poslije snimke iz Beča

A. L.
Ivana Ilić, majka djevojčice Danke Ilić, oglasila se nakon što je podignuta optužnica za ubistvo njenog djeteta.
"Vjerujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na vještačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se vještači. Svi su zaboravili da su njih dvojica kada se pojavio snimak iz Beča, rekli: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku", kazala je.

Kako kaže, jako je teško, bol koju osjeća niko ne može da razumije. Ona šest mjeseci od nestanka njene kćerke želi samo jedno - da zna gdje joj je dijete.

"Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gdje mi je dijete, da imam gdje da odem svijeću da mu zapalim", kaže majka.

Prema njenim riječima, svi su zaboravili šta su osumnjičeni za ubistvo njene kćerke govorili nakon što se pojavio snimak iz Beča djevojčice za koju se mislilo da je njena Danka.

"Oni su tada rekli: "Brate, izvukli smo se". Svi su to zaboravili, svi i dalje krive mene", kaže ona.

Posljednjih šest mjeseci Ivana prolazi kroz pakao. Pored gubitka djeteta, činjenice da ne zna šta se desilo sa njom, ona brine za svoju sigurnost, ali i sigurnost svoje drugo dvoje djece. Neke situacije ona je prijavila policiji.

"Jedna žena, mislim da je porijeklom iz Zlota, koja se druži sa Radetom, ocem od Dejana Dragijevića pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru sa državom učinila nešto djetetu. Govori da je moje dijete u Njemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gdje živimo, gdje su nam vrata", kaže Ivana.

Podsjetimo, Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju djevojčicu iz Bora.

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Tužilaštvo je dalo prijedlog da se optužđenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor.