Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tek u zadnjem pasusu da je riječ o djetetu s posebnim potrebama!?
stop inkluziji anti-inkluzija
Ovi sto ga brane da posalju svoju djecu da budu sa njim pa onda nek pricaju
"Govoreći o dječaku koji je izazvao problem, rečeno je da se ne radi o kriminalcu ili "monstrumu", već o djetetu s posebnim potrebama. " - klix.ba
ja bih u manje rečenica napisao više informacija da sam novinar.
Nadam se da će osoba koja ima ovakav problem naći rješenje svojih problema... Momak bi trebao ići vandredno u svakom slučaju u želji sam da svi akteri ostvare uspjeh u životu djeca kao i osoba s potrebama!
Djeca sa posebnim potrebama se trebaju ukljuciti u redovnu nastavu i imati asistenta. Ali ovo dijete je navodno pravilo probleme pored dva asistenta i ocigledno je da se ne moze adaptirati. Postoje specijalne ustanove za takve slucajeve.
Posebne potrebe... dobar de ge nek lijeci sve.
Zar djeca s posebnim potrebama koja se ne mogu ukljuciti u regularnu nastavu poput ovog učenika ne trebaju ici u posebnu školu?
Pa druže kad imaš kao i kod nas roditelja koji su moćni i potkupe tako ove direktore a ne vide dalje od nosa. Ne žele jednostavno da vide problem, a teško im je i reći da im s djetetom nešto nije u redu i ako se nađe neko da kaže e onda se diže svak živ od novinara do aktivista i onda neće niko sebi probleme. Upiši ga i ćao. Nek ostala djeca trpe. I onda se ovo desi.
Dijete sa posebnim potrebama treba da ima asistenta u skoli.
Mislim da je u nekom drugom članku pisalo da ima dva asistenta ali da i dalje pravi probleme
Dijete sa posebnim potrebama treba da ide u posebnu školu. To je oduvijek tako bilo. Ono može da prati nastavu do nekog razreda, ali šta će biti dalje u višim razredima, jednostavno neće moći pratiti nastavu. Treba znati prepoznati problem, jednostavno, džaba asistenti.
prije nego sta komentarisete procitajte cijeli tekst pogotovo zadnjih par recenica!
Ali kliks je trebo napisat o prvom članku o njemu da ima neki poremećaj
pa ako je djete sa posebnim potrebama što ga onda stave u dom za djecu poput njega
Inkluzija, po najnovijim standardima takva djeca ne treba da se izdvajaju već da se integrišu. Međutim vidimo do čega to ponekad dovodi.
Klix novinar cudna sorta elokentnosti.
Klix iz dana u dan više liči na Kurir sa ovim klikbejtovskim naslovima...
Iako inace dijelim ovo misljenje, ali u ovom slucaju... Ja sam na njihovim lokalnim televizijama gledao priloge prije mjesec i niko nije spomenuo da je rijec o osobi s posebnim potrebama.
U školama je sve gore, Vijeće roditelja je osmišljeno da nastavnike degradira, produžena ruka ministarstva a bira i direktore koji su većinom marionete poslušne i obične zajedno sa ispolitiziranim sindikatima...
"Govoreći o dječaku koji je izazvao problem, rečeno je da se ne radi o kriminalcu ili "monstrumu", već o djetetu s posebnim potrebama. " - klix.ba
Nastavnici su najveći problem obrazovanja... Sve sami umišljenici koji nemaju zdrav i normalan dijalog ni sa djecom ni sa roditeljima, osim onih koji imaju pare i utjecaj.... Katastrofa.....
Obrnuto,.roditelji su najveći problem, a nastavnici nemaju nikakve slobode niti autoriteta.