Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bjelorusi su rusi sto im i samo ime kaze. Prestanite s ovim glupostima o rusifikaciji rusa, smijesno je.
isto ko da Bosnjake iz Krajine suprostavis Bosnjacima u centralnoj Bosni. Ma klix racuna a to nije njihovo misljenje vec posude s nekih zlonamjernih portala pa je uklope u svoju agendu ,dakle pricu koja tobodze suprostavlja Bjeloruse i Ruse kao sto su uradili s Ukrajincima gdje zapravo Rusija i nastala. Tipicno britanski. Svuda traze nacina i prostora za sukob, osim kod sebe.
Pa u Tadzikistanu svi govore Ruski u Kirgistanu takodjer, ogroman broj Azera govori Ruski. Svaka imperijalna sila po prirodi svoje moci nametne svoj jezik kao sto mi svi govorimo engleski zbog hegemonije SAD.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A sto ti pada na um suprostavljati?
Ne bas. Oni su bijelji.
Dajte ta dva slova Stanivukovicu, plizz
gdje je to sto se cijela evropa po "zapadila" pa su sve od amerike prihvatili
evo i mi smo se poamerikanili jos nam susjedi nisu, sve se oni pitaju
Kod nas bošnjaka se to isto desilo . Sve je manje bosanskih izraza a više hrvatskih. Općina, tko, što, uopće, nogomet, nogometni klub Sarajevo i Željo,općenito i da ne nabrajam dalje... Dokle će trajati ova hrvatizacija nemam pojma.
Zeljeznicar je osnovan kao nogometni klub i necemo engleske izraze cuj fudbal ili cemo na bosanskom stpalolopta klub Sarajevo vidis li paradoksa?
Onda bi trebalo biti i hendbal i hendbalski klub?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sta je prije nastalo, kokos ili jaje. Bjelorusi jesu u stvari rusi,u cemu je vas problem?
Da su Bjelorusi u stvari Rusi bili bi u stvari Rusi a ne Bjelorusi. Logično.
I nakon 50 godina kad putko preseli, i novi sef reci ovo je Rusija vidis da narod prica ruskim jezikom pa ce i njih da bombarduje :)
Zlo ima želju da se širi, to traje decenijama, vijekovima. Kao i ova sa Balkana, naši faš....
hahahah pa putin ga doveo na vlast i sad je to Rusija nema sta
Haris Dzinovic i Vladimir Putin
Od sumraaakaa dooo svitaaanjaaa, zivim ko car do zadnjeeg dukaaataaa
To su isti jezici, samo da Bjelorusi govore malo 'bje ljije'.
Koja je razlika u smislu oni se mnogo više osećaju Rusima nego neki S Kavkaza Kazahstanac itd itd pa onaj drugi i govori Ruskim u mora uz Rusiju BjeloRus nekako dodje kao neka pokrajina Rusije i cak je i greška da bude drzava
velikosrpska filozofija
Ne kontam ako su ovo bjelorusi da li su onda ostali rusi crnorusi ili žutorusi?
Veliki rusi (rusija), malorusi (ukr), bjelorusi. U sklopu bjelorusije postoji i crna rusija (granica s litvom) a u skopu ukr odnosno pravo ime galicije je crvena rusija.