Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krajem 2013 godine Ukrajina bila pred bankrotom EU je ponudila nevjerovatnih 600 miliona EUR, sto je smijesno za toliku zemlju. Janukovic je tada otisao razgovarati Putinom i Rusi su dali 15 milijardi dolara, smanjuju im cijenu plina za preko 30%. Tada nastupaju zapadnjacke placenicke organizacije koje ovo predstavljaju kao nekakvo prodavanje Moskvi (a ne spasavanje drzave) i pocinju mirni protesti.
I dalje kako to biva narod ponijela masa, protesti bivaju nasilniji, razbijanje, molotovljevi. Gradjanski rat za cas...... Uglavnom evo zapadnjackih izvora oko ovih podataka o parama da ne bude da izmisljam https://www.cnbc.com/2013/12/17/russia-reaches-deal-with-ukraine-on-15-billion-bailout.html
Inicijatori su sigurno njihove organizacije ali potrebna je masa koja mnogo ne promislja nego se lijepi na tu pricu mi hocemo eu,zapad,sloboda,hamburger,blinken svira gitaru u pabu i te gluposti..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Scenarij za Ukrajinu je ispričao Arestovič, sad već bivši savjetnik, Zelenskog, u intervjuu iz 2019. Otprilike veli "Ukrajina će da ide prema NATO i zbog toga će morati da ratuje protiv Rusije. Neutralnost je skupa. Jeftinije je ratovati." Eto kakvi su tipovi bili pri vrhu i uticali na kreiranje ukrajinske nacionalne politike -"Neutralnost je skupa, deset puta skuplja nego rat"
https://m.youtube.com/watch?v=1xNHmHpERH8
Odvojili ih Rusi lopatama od strooje.
ja rata covjece...ima se struja, ima se grijanje, topla voda, internet itd itd....
U Gazi nemaju krova nad glavom, otpad nemaju gdje sklanjati jer ih konstatno bobraduju. Cist zrak nemaju. Vi pisete kako ovi nemaju grijanje u RATU. Daleko da podezavam Rusiju al de uozbiljite se
Imaju oni vecih problema od zime, recimo iskanderi i slicni projektili.
Nema uopšte potrebe odgovarati UZP presudjenoj politici i Franjinoj ideologiji
Ja sam tri zime prezivjela, i oni ce.
Ukrajina je sad ovisna o zapadnim prama ko narkoman o iglu
ili sto bi se reklo Sarajevski scenarij.
Da ukoliko rat završi danas.
Prezivjeti ce lakse od Gaze i Palestine, tako da ne brinem se nista.
i sarajevo je bilo tri godine bez struje i grijanja
Slava Ukrajini (i Rusiji)
Zanimljivo je da je ruskih botova na klixu puno više nego domaćih ili regionalnih, Rusija zaista puno ulaže u to. Sjećam se kako su nam u socijalizmu ponavljali da je dezinformacija opasnija od atomske bombe. Cilj nije obična laž, već uništenje informacija, tj. stvaranje atmosfere straha i nesigurnosti ("svi lažu, ne vjerujem nikome"). S tako izbezumljenim ljudima onda radiš šta hoćeš.
Tako je care, vidis kako si ti izbezumljen ne znas ni sta luhpetash
To im je posao
PRIKAŽI ODGOVORE (1)