Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na kraju će se Kursk zamjeniti za Donjeck.
Napredovali 2 kvadratna kilometra? Mislim stvarno.
A rusi napredovali kilometar jelde Čedomire???
Vraćanje svega od krasnog limana do harkova prošle godine, i ova akcija u kursku su izvedene zahvaljujući specijalcima iz US&UK. Ukrajinac i Rus žive veze nemaju, nije više WW2 da juriša nas 5000 na mitraljez.
Ovo je prvi veliki rat u zadnjih 80 godina gdje kombinovano učestvuju svi rodovi vojske na obje strane. Ako neko ima pojma kako ide moderno ratovanje onda su to Rusi i Ukrajinci, od običnog vojnika pa sve do generala. I jedni i drugi bi razbili svaku drugu vojnu silu.
Početkom 90-ih Ukrajina predala Rusiji 1500 nuklearnih bojevih glava a za uzvrat dobila list papira na kojem piše: priznajemo vas i nećemo vas napasti.
Od "trodnevne specijalne operacije" do Kurska pod ukrajinskom kontrolom. Rusija je klaun.
Ljudi ginu na obje strane. Radi koga ? Putina i Zelenskog.
Radi resursa i novca. Istina da su se ukrajinci u ovom slucaju branili, jer ovi su usli u legitimni dio ukrajine, sad ne vezano za vecinsko stanovnistvo te regije, politika ovo-ono, granica ukrajine je medjunarodno priznata i legitimna