Posjeta prvoj liniji
1

General Sirski posjetio ukrajinske snage u Kurskoj oblasti: Situacija ostaje pod našom kontrolom

D. Dž.
Platforma X
Platforma X
Ruske snage su prethodnom periodu preduzele brojne mjere kako bi se ukrajinsko napredovanje zaustavilo i nanijeli što veći gubitci ukrajinskim snagama koje su od 1. augusta na teritoriji Kurske oblasti.

Vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga general Aleksandar Sirski boravio je ovih dana u posjeti ukrajinskim snagama koje se nalaze na teritoriji Ruske Federacije, tačnije u Kurskoj oblasti.

"Situacija ostaje pod našom kontrolom uprkos svim pokušajima neprijatelja da preuzme inicijativu. Radio sam direktno na komandnim mjestima brigada. Čuo sam izvještaje komandanata brigada i njihove prijedloge za dalje akcije i pružena pomoć u rješavanju problematičnih pitanja", izjavio je Sirski.

Podsjetimo da su ukrajinske snage od 1. augusta izvršile duboki upad u teritoriju Ruske Federacije u nekoliko manjih akcija, koje su se kasnije pretvorile u veliku operaciju. S druge strane ruske snage u proteklom periodu vrše prikupljanje jedinica i ljudstva, kako bi se ukrajinske snage porazile na ovom dijelu fronta.