Uplatila kauciju
45

Gradonačelnica američkog gradića iznenada dala ostavku pa optužena za silovanje maloljetne osobe

I. Sa.
Foto: Beauregard Parish Sheriff’s
Foto: Beauregard Parish Sheriff’s
Žena koja je prije nedjelju dana iznenada dala ostavku na mjesto gradonačelnice u malom gradu na jugozapadu Louisiane, sada se suočava sa optužbom za silovanje maloljetnika.

Državna policija Louisiane uhapsila je Misty Clanton Roberts (42) u četvrtak pod optužbom za silovanje trećeg stepena i doprinos delikvenciji maloljetnika. Puštena je iz zatvora nakon što je uplatila kauciju od 75.000 dolara. Nije poznato da li je zakazano suđenje.

Glasnogovornik državne policije Sgt. Ross Brennan je rekao da su navodna maloljetna žrtva i još jedan maloljetnik rekli Jedinici za specijalne žrtve državne policije da je Roberts imala seks sa maloljetnikom dok je bila gradonačelnica DeRiddera.

Njeno hapšenje uslijedilo je manje od sedmicu nakon što je iznenada dala ostavku. Službenici je tada rekla da uzima "neplanirani dvonedjeljni odmor".

Adam Johnson je njen advokat i u izjavi za KPLC-TV je rekao da je njegova klijentica nevina.

"Ona nije optužena za zločin i/ili osuđena za bilo koji zločin. Vjerujemo da će javnost poštovati njenu ustavnu pretpostavku nevinosti koja je fundamentalna za naš pravosudni sistem. Misty i njena porodica su veoma zahvalni na podršci koju su dobili od svojih prijatelja i komšija i radujemo se što ćemo ovu nesretnu situaciju ostaviti iza njih", naveo je on.