Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toliko o poštivanju drugih !
Naučili od Zapada. Turci su do skora imali laicističku državu dok to Zapadu nije padalo na pamet nego su slijedili svoje 'hrišćanske vrijednosti'. Sada i Turci idu kao i Zapad.
bila ja lani u Andaluziji...nema mesdžida a kamoli džamije. i ja, sve džamije pretvorili u crkve, ulazila tokom obilaska. zadesim se vani i trebala klanjati podne, neka uposlenica u restoranu mi dozvolila da klanjam u separeu jer sam prethodno pitala gdje ima za klanjati, postoji li mesdžid.
Potpuno nepotrebno. Obozavam Tursku, ali prezirem stupidne Erdoğanove poteze. Haigha Sophia ne treba da bude dzamija, zar bije bogatstvo imati onakav sakralni objekat u blizini najljepse Plave dzamije. Osim toga unutrasbjost ovog objekta je crkva i prenamjena u dzamiju je pomalo i smijesna. Zaista nepitrebno
Redzep Tajip Erdogan je jedini predsjednik u historiji Turske koji nije americka pudlica i koji je pravi lider i sultan i fasisti sa zapada mogu da mu se samo sagnu i btw Klix nikad nije objavio nijedan clanak o tome koliko je Dzamija pretvoreno u Crkve sirom evrope
Ekumenizam? Alhanara, džamije u Sevilji, Kordobi, širom Španije ne postoje(nakon 6 vj), Mađarska- konjušnice, kao i dijelom austrougarske anejsije Bosne, Beograd-90 džamija, cijeli Balkan do Jedrena (Edirne)- nestalo bez traga. Ekumenizam?!
Potez Erdogana vrijedan Bakirovih marifetluka!
Ponosan sam što mi Bošnjaci čak i u ratu crkve i sinagoge sačuvasmo, dok su džamije sve i jedna u onom "boljem" dijelu BIH bile porušene. To sve o nama govori.
Negiranje zločina je kažnjivo zipa loma
ja ću u Tursku selit, tako se to radi a ne ko ovdje gdje hrišćanu sve pušteno
Samo tolerantno i nista na silu (rolleyes)
Vratiće rusi to jednog dana
Evo ja sam za to da se jos veceras pretvori u crkvu ako si ti jednom u zivotu procito Bibliju. znaci od korica do korica, JEDNOM!
blagoslovljena je ruka Mehmeda osvajaca Istanbula najvećeg muslimanskog i evropskog grada kisy kisy
Ja sad skonta da je ovaj članak preuzet od Deutsche Welle. 😂😂😂😂 To su jedne novine koje su baš dobronamjerne prema Muslimanima a pogotovo prema Gazi kao što se dalo vidjeti zadnjih 7 mjeseci. Kad pišu o Izraelskim žrtvama ‘Hamas teroristi su ubili nedužne židove’. O Palestincima ‘Sinoć je poginulo 120 Palestinaca’ i to je to. Kako, ko ih je pobio, zbog čega to nema u naslovima a rijetko u tekstu. Jednostavno nestalo 40,000 Palestinaca.
Koliko je po Španiji džamija i Islamskih objekata koje su pretvorene u crkve pa ne vidim da Klix puno piše o tom.
abd i po beogradu sv sava ima da bude s 4 munare
"Aja Sofija je dokaz da je ova regija pod našom vlašću. Aja Sofija je zakon osvajanja, pravo na vladavinu Turske", onda nije problem da se džamije i crkve u Palestini pretvore u sinagoge?
opa
Ne razumije zašto bi neko pretvarao crkve u džamije. Osim ako želi da širi religijsku netrpeljivost. Zar nije logičnije napraviti novu džamiju za potrebe vjernika?
A šta su to križari radili sa džamijama na prostorima koje bi osvojili? Turci nisu srušili, spalili niti oskrnavili, nego prostor za molitvu prenamjenili prostoru za molitvu prema potrebama.