Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prednost Irana je geografija. To je bukvalne planinski bedem iznad Persijskoj zaljeva teško je iz bilo kog pravca ući u zračni prostor Iran, osim preko Saudi Arabije. Izrael bi daavno udario na nuklearna postrojenja Irana ali nema dozvolu SAD tj Biden-a, da je Trump umjesto Ukrajine gledali bi Iran vs Izrael.
Iran ima i stratešku dubinu sve do Libana, Iraka i Sirije gdje Hezbolah i IRCG imaju punu vojnu prisutnost,dakle Iran je praktično na granici Izraela. Budući nafta postaje tražen resurs Iran će se strašno obogatiti i dodatno naoružati Hezbolah u Iranu i Siriji. To je veoma zajebana vojna formacija bolje obučena nego bilo koja iranska vojska jer ima 20 godina iskustva rata s Izraelom a nema izdajnika kao u Hamasu koji je obična nula za Hezbolah.
Uzmi zraka.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
oni sistematski istrebljuju palestince, a citav svijet okrece glavu od tog zlocina... to isto bi radili sa iranom...
Osam miliona je Palestinaca i 8 miliona je Jevreja. Jevreji imaju najmodernije oružje, a palestinci praćke i dalje opstaju uprkos neviđenom apartheidu koji se toleriše od strane MZ. Jevreji su zapali u loop jer ne znaju kako dalje jer ne mogu više uzimati kao prije palestinski teritorij. Negdje po neku kuću.
Izrael je drzava zla, nasilja i mrznje. Da ga nema, niko suzu nebi pustio. Fuj, kakav narod, FUJ!!!
Amerika nesmije Iran da napadne a jos Izrael da se usudi🤭
Šta oni prijete kao Izraelu a njihovi zatvori puni vlastitih građana.
Znaju to dobro i jedni i drugi . To su stari jarani , samo suplju pucaju da ce jedni druge napasti .
@Sutra da IRGC, zajedno sa Hizbullahom, oslobode Kuds vi bi, po vasoj uvrnutoj logici, rekli kako su cionisti predali Kuds sijama.🙄
Dobro receno, i nema potrebe za sukobima. Izrael treba da prihvati novi svijet i da zemlje kao Iran dostizu status svjetske sile sa nuklearnim izvorima.
Realno da sam na vasem mjesto ne bi ganjo djavola.
Nek si smradu reko,pusti snovi cafirski.
🚀 🚀 🚀 🚀
Citav svjet je poludio. Najbolje haman ko onaj Bosanski Robinzon na planinu i uzivat u tisini i miru.
Cijelo vrijeme je svijet lud, samo su sad svi počeli pričati ono što im je na umu. Nema više diplomatskih floskula i spuštanja tenzija.
Da se hoće više porokati. Ko curice su, evo 50 godina prijete jedno drugom.
Ovim ljudima je stvarno dosadno pa hoće da ratuju
Ovaj rat ce se desiti pod kamaolm haris 2024 tacka
Da, Joe Biden svakako ne vodi tu drzavu a ima mnogo afera, siguran sam da ce u Novembru ili decembru biti 1 koji je impeached kao predsjednik tj biti ce izglasano nepovjefenje, kao sto su Simpson predvidjeli ona ce Amerika odvesti u 3 sv rat sa Iranom vrlo moguce... Takk bar danas stvari stoje
Jeste druze to je to
A stalno im u Iranu sabotaže prave, haha