Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas socijala 40-50 km. Ja znam ljude iz Švedske koji su kuće napravili od socijale.
Šta kuće, eno ih u Sarajevo Tower stanovi po 150.000 eura. Jarane šestero ih na socijali, 5 djece doplatak. Ko cigani.
U savršenom drustvu trebali bi svi imati osnovni prihod koji omogucava da niko nije gladan, bez stuje, vode i krova nad glavom Ako hoces vise, putovanja, auta trebalo bi da radom to omogucis. Taj osnovni prihod sviju treba finansirati iz dobiti. Produktivnost ljudskog rada je zahvaljujući masinama neuporedivo veca. Treba dio te uvecanu produktivnosti pretvoriti u benefite a ne za jahte od sto metara. Ogroman jaz izmedju bogastva i siromastva nije dobar.
I zemljotres i poplave i superćelijska oluja i vlade država i rat - prvo po sirotinji jer mogu.
Sirotinja i bira ovakve ublehe. Ko kod nas riđobradog glavića
Tozalno ispravno. Niste hendikepirani, punoljetni ste, nemate nikog o kome se morate brinute - na poso !
Ovo je Njemacka trebala davno napravit, a ne da neki guzeljas sa 5-6 djece koji q ne mrda ima veca mjesecna primanja od nekoga ko radi
Pametno! Ovako bi trebalo na nivou cijele EU!
Samo ukidaj nema dzaba ništa u tako razvijenim zemljama sjedit cekat socijalnu pomoc prav zdrav nema smisla uredu nesposobni al pravi zdravi ajmo pametuj bez feninga u dzepu
Početkom godine firma nas poslala na dogovoren posao,kuča odlična,lokacija isto tako,neki momak izađe mislimo mi on tu radi,kad ono,to je njegova kuča,čudimo se mi,priča nešto,uz posao on nama, samo kuka teško vrijeme došlo,sve skupo,pitam ga za kuču,od oca kaže,sad je to njegovo i završili smo,mi neki dan u gradu radimo kad on ispred Narodne kuhinje uzima hranu,i ostali zatečeni,ne vjerujemo,onliko bogatstvo a ovamo vara državu i to je žalosno a neko nema šta da jede.
Kod Tite i Musolinija svi radili u fabrikama dok su jagnjeće brigade crvene i crne buržoazije brstile što ovi proizvedu.
Bravo!!!
Naša vlada ne pomaže ni "svom" narodu , 🤷‍♂️
A glupani se loze na nacionalisticke smradove
Vidi gospođe Fašiste
Miss piggy
Glasali ste, dobili ste. Ili jos bolje, niste izasli da glasate, dobili ste.
Odlicna odluka kao sto pise u clanku bit ce ukinuto svima osim osobama sa invaliditetom, maloljetnicima i starijim od 65 godina". Ako ne spadas u jednu od navedenih kategorija i nema razloga da primas beneficije. Valja sad nehljebarima zavrnut rukave i na posao.
To je zivot na planeti zemlji.Od robosvlasnickog drustva preko kapitalizma do socijalizma,pa nazad.Preko kapitalizma do robovlasnickog drustva u kom sada zivimo