Nevjerovatna nesreća
0

Izvještaj otkrio da je ženu u Velikoj Britaniji ugušio krevet

I. Sa.
Foto: Mreža X
Foto: Mreža X
Helen Davey (39) iz Velike Britanije poginula je kad joj je pokvareni krevet pao na vrat i ugušio je, navodi se u izvještaju mrtvozornika Jeremyja Chipperfielda.

Sve se dogodilo na ljeto kada se majka dvoje djece nagnula nad spremište kreveta i ostala zarobljena između madraca i dna kreveta zbog neispravnog plinskog klipa.

Otomanski kreveti imaju podnožje koje se može podići, obično uz pomoć hidraulike na plinsko podizanje kako bi se pristupilo skladišnom prostoru.

Platforma madraca na njenom krevetu neočekivano je pala te "zarobila njezin vrat uz gornju površinu bočne stranice dna kreveta", objasnio je Chipperfield.

"U nemogućnosti da se oslobodi umrla je od gušenja. Jedan od dva plinska klipa bio je neispravan", navodi on.

Helen Davey pronašla je njena kćerka Elizabeth.

"Otišla sam gore, vrata mamine spavaće sobe bila su širom otvorena i vidjela sam je kako leži na leđima s glavom ispod kreveta. Noge su joj bile savijene kao da pokušava ustati. Ispustila sam sve što sam držala i pokušala podići gornji dio kreveta s njene glave", rekla je Elizabeth na sudu, prenosi CNN.

"Krevet se više nije mogao lagano zatvoriti i mogao bi pasti ako bi se pustio. Bilo mi je tako teško podići ga i pokušati je izvući. Uspjela sam ga podići dovoljno da ga mogu poduprijeti nogom... Bojala sam se da je mrtva jer nije ispuštala zvuk. Primijetila da ne diše", dodala je.

Chipperfield je upozorio da postoji rizik od još smrti "ako se nešto ne poduzme".