Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
copy paste odete na index.hr ujutro, poslije podne isti clanci na klixu klix stamotis se
Napoleon je prodao amerima ono što je danas trećina SAD.Pogledajte na netu mapu, ogromna teritorija, isti razlog kao i Ruski car, bio pred bankrotom. Španci su prodali kaliforniju i td, poenta je da je SAD bila sila u usponu i valjalo je bit pametan da barem uzmeš lovu jer bi bez zemlje ostao kad, tad.
Nije samo to u pitanju,tu su bili i Englezi koji su to mogli dzabe uzeti,jer su realno bili najjaca vojska na sjevernoamerickom kontinentu.Rusi su radije uzeli sto se moglo izvuci od Amerikanaca,jer su svakako racunali da ce te teritorije prije ili kasnije izgubiti i to bi se vjerovatno i desilo.
Pričam sa kolegama Srbima na poslu, jarane tačno vidiš da nije bolest sve što boli. Oni se jedu upravo zbog te prodaje Aljaske, kažu sad bi smo išli tamo na ljetovanje da je to ostala Rusija. Kontam, šta ćeš ti nesretniče, jedva skuckaš za otiči u Herceg Novi, ono bi fol išlo na Aljasku da je ostala Rusija.
@Appotegeist2, na ljetovanje na Aljasku ? Pretjerujes
Lupate gluposti, Rusija nije mogla da kontrolišu Aljasku i bilo je pitanje vremena kada će Kanađani da oh napadnu i nasilnim putem preuzmu Aljasku. Pa su je rađe onda prodali Amerikancima.
index.hr je mnogo ozbiljan portal za razliku od ovih copy paste
da nisu prodali ratom bi je izgubili svakako.zamislite da je ruska granica sada u Aljasci
Moguće ali bi mogli vječno nabijati na nos Amerikancima kako su agresori
Nije to bila greška. Oni su to morali da prodaju jer je zbog velike udaljenosti veći trošak bio upravljanje teritorijom.
Kašljrusofil
Odgovor na zadnje pitanje u clanku; Kakav bi svijet bio da je vecinski ekonomski vlasnik Rusija? Zivot u svijetu bi bio puno jeftiniji od danasnje vecinski Americke ekonomije, jer Amerika je gladna pacenja naroda na ovoj planeti i doveli su situaciju da je na jednoj strani zemlje glad bolest i rat, dok crpe njihove resurse i nemaju empatije, a nas udaraju sa cijenama onako kako zele, dok mi mislimo da nas samo stite. Ruski narod nije gladan i nahranili bi svakog prije nego Amerika
Prvo da sebe nahrane
Volim priče i viceve koji idu: Šta bi bilo, da je bilo...
Upravo naprotiv, mislim da su tako blizu da bi bilo manjih problema. Bar Rusi ne bi mogli govoriti o Ukrajincima na granici, kad su im Ameri na granici,
Ti si zaboravio da je zemlja okrugla, oni i jesu jedni drugima na granici, dva ostrva udaljena stotinjak metara su najbliža.
Nisu oni nista pogrijesili, Americi (ili Britanci u Kanadi) bi to copili cim bi vidjeli da ima neka strateska prednost. Ovako su bar nesto uzeli novca.
100%,Englezi bi to uzeli Rusima vojno bez problema cim bi ugrabili prvu priliku.Ovako ovi uzeli sta su mogli,bolje nego ostati bez icega.
Ovako sam i ja golfa čvrku prodao prije 5 god, vrijednija je sad.
Dal se Eskobar smatra genijalcem trgovine jer je vršio poslovanje na bazi Metak ili Pare. Ako je Eskobar siledžija kojeg je historija tako zapamtila kako onda ovakvi isti potezi kad Amerika radi se nazivaju genijalnim. jer naslov jedan a kad čitaš tekst vidiš da su ljudi bili uslovljeni prodati ili će Britanija zauzeti što znači Metak ili Pare. Koliko nas peru to nije normalno sve i samo uvijek Amerika je bajna a svi ostali fuj. Što samo govori da nije tako nego obratno
blage ti nemas veze...
Gledajuci tadasnje okolnosti to je bilo sve samo ne greska. U svakom slucaju bi kroz godine koje dolaze ostali bez Aljaske a samim tim i bez love...
Odmah sam znao da je Aljaska u pitanju.