Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Amerika ni u kom slucaju nije perfektna,ali u ovom datom trenutku zapad i USA imaju sisteme koji su doveli do progresa tehnologije koju poznajemo. A tehnologije su nastale od ideja slobodnih i razlicitih ljudi. Tako da progres je samo rezultat slobodnog i multikulturnog svjeta. Dok svi ostali herimeticki sistemi samo mogu da kopiraju bez te slobode uma koji je moguc samo na zapadu
A poznato je da kinezi imaju svoje misljenje
Racionalno cojk razmislja. Lijepo doc na klix pa procitat kako su tema na ovom clanku Srbi. Balkanac (od Triglava do Djevdjelije) je generalno dijagnoza a nije geografska pripadnost
Srbi ocekuju propast Amerike odnosno zapada vjekovima kao sto su ocekivali propast osmanskog carstva. I tako ih generacijama zivot prolazi cekajuci
A srbima sva nada u BRICS-u..
Zapad je izmislio svijet u kojem zivimo. Apsolutno sve sto vidimo, sto koristimo, svaki pojam je izum evropskog uma. Ovi drugi samo mogu emulirati.
REALAN !
Treba da se obrati i komšijama, Srbijancima. Oni žestoko vjeruju u propast Amerike i procvatu Rusije
etnički najraznovrsnija zemlja je amerika. Tu im je uspjeh. Sloboda svima zajamčena. Uz sve nedostatke ipak su motor nspretka i razvitka svijeta. bar za sada.
I ja takodjer to cijenim veoma puno: svako ima SANSU, cak i dan-danas... ako covjek im jasan cilj, zelju, moze se pronaci mogucnost , kad-tad, i moze ostvariti dosta toga sto bi negdje drugdje bili nazalost pusti snovi. Takodjer, svako ima absolutne slobode, moze reci sta hoce, slaviti svoje obicaje, kulturu, itd. (Naravno covjek tereba biti racionalan)
"Vjerovanje da će SAD neizbježno propasti jednostrano je gledište koje nije u skladu sa realnošću. Kineski razvoj je uvijek bio u tome da nadmašimo sebe, a ne da uništimo druge. Bilo bi lijepo da pozovete Putina na instrukcije, možda KGB-ovac nešto i nauči.