Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
otkud kraljevstvo u islamu?
a odakle stranke i visoki predstavnik u Islami? odakle komunizam u Islamu? Odakle Sultani u Islamu? gdje ti zivis?
Prodana duša
Prorokov potomak.
Veliki izbjeglički valovi Palestinaca nakon izraelsko-arapskih ratova stvorili su u Jordanu brojnu palestinsku zajednicu koja je počela stvarati paralelnu vlast. Nakon što je jordanska vlada neuspješno pokušala politički suzbiti utjecaj PLO-a, odlučila je oružanim sredstvima povratiti suverenitet nad cjelokupnim teritorijem. Tokom nekoliko sedmica borbi jordanske snage uspijevaju potisnuti palestinske gerilce te zaustaviti napredovanje sirijske vojske,a u ljeto 1971. i likvidirati PLO.
Jordanski građanski rat, u Arapskom svijetukasnije poznat kaoCrni septembar(arapski: ;aylulal-aswad) bio je oružani sukob izmeđujordanske vlade na čelu sa kraljemHuseinomna jednoj, ipalestinskihparavojnih formacija okupljenih okoPLO na drugoj strani, koji se vodio od 1970. do 1971.
Jordanci pomogli palestincima a ovi im ubili Kralja
Dedo mu je ubijen u džamiji Al Aksa od strane Palestinaca jer su smatrali da ih je izdao i postao saveznik Izraela što je vrijeme pokazalo da je bilo tačno!
Voli ovaj mumin dobru kapljicu.
bas me zanima sta ce reci na danu polaganja racuna zasto nije pomogo palestini?
Reći će da je naučio lekciju od Kraljevog oca koji je pomagajuci Palestincima izgubio Jeruzalim i Zapadnu Obaku te da mu nije cilj izgubiti i Amman.
reci ce isto kao i Bakir, Becirovic. nije on veci musliman od njih.
E jesu budale, cuj harvardskog djaka, a toliko travnickih diplomanata ceka neku premijersku fotelju bilo gdje
ti ko misliš harvard je nešto bolji, moj paša, tu idu djeca bogataša, ucena kako odbraniti njihovu namernutu demokratiju, ili kako opustositi u svoju korist, a ostati na vlasti, inace takve ustanove su odrzive samo zbog tih silnih miliona koje doniraju kraljevi i milioneri raznih sumljivih zemalja.
Rumen od alkohola, kapilari mu popucali na licu od etanola.