Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez ikakve sumnje Trump ce izgubiti izbore
LOŠE VIJESTI, KOJI DRAMATIČAN NASLOV. PAMTIM PRIJE GODINA I GODINA BUSH JE POBJEDIO AL GORA SA PAR HILJADA OD 200 MILIONA GLASAČA STO BI BILO MOŽDA OOOO,1% PA ZAR JE MALO 4%? OVE GODINE GLASA OKO 260 MILIONA I 4 % JE OKO 10 MILIONA. SAVJETUJEM INDEX DA KADA PREPISUJE OD STRANIH MEDIJA NEK MALO MUĆNU GLAVOM I NE MORAJU SVAKU GLUPOST PRIMIT ZDRAVO ZA GOTOVO. EDI
Ne znas ti kako funkcionise izbirni sistem u USA. Radi se o pobjedama u saveznim drzavama i u vecini pobjednik nosi sve elektorske glasove. Tako da ako ima 4% vise u ukupnom broju glasova, to je mogla u samoj Kaliforniji nabrat koja je ionako plava drzava stoljecima. Ne zaboravi i da je Clinton imala na izborima preko milion glasova vise od Trumpa a izgubila.
Bakaca
Za Trumpa se već 4 godine zna da je republikanski kandidat. Žena tek preuzela kandidaturu. Opustite se!
Ovako je gusto bilo i sa Hilary, Hilary na kraju dobila više pojedinačnih glasova ali su ruski hakeri fingirali rezultate u pojedinim državama u korist Trumpa. Rusko uplitanje u izbore je na kraju i dokazano, samo nikada nije javno rečeno kome je pogodovalo.
Ona bar ima 60 godina za razliku od onog pra covjeka.
BOSANCEROSI VOTE BLUE .
Autor ovog članka očito nema pojma o američkoj politici. S Bidenom je bila sigurna katastrofa, a trenutno je Haris kompetitivna (s blagom prednošću) tamo gdje treba, pa i šire. Otpočetka se znalo da će biti tijesno i u tzv. "neodlučnim državama" se vodi borba za svaki glas. Bitno je dobiti 270 elektora. Nisu ovo Zvezde Granda. Trump je dosegao svoj maksimum još dok je Biden bio u utrci i ostao je na tom nivou ili je izgubio ponegdje.
I da... prve "nove" ankete su ankete FOX Newsa...
Americka politika je decenijama na istoj ravni, interesi amerike se nece lako promijeniti bez obzira ko dosao, Tramp samo prica, a bio je glavni pobornik zaustavljanja ruskog gasa u Njemackoj mislim da se rusofili nemaju cemu nadati
..a dobro se sjecamo i kad je Bajden dolazio, senlucenja, gasenja RS, sankcija Srbiji i placanja reparacija. Dzabe ste krecili sa Bajdenom cijelo vrijeme. Sad ostaje da preporucejete 'rusofilima' isto, jel to?
KAKE BA AMERICKE STRANKE,KAKI BA KANDIDATI?
Samo demokrate.
Od proglašenja njene kandidature do danas nisam čuo nijedan validan razlog zašto bi normalan čovjek glasao za nju. Objektivno posmatram, glasačima demokratske stranke su glavni razlozi jer je žena i person of color. Koju god funkciju da je obnašala, nije prošlo bez skandala.
Zato što joj je protukandidat Trump. Ja ne mogu da zamislim čovjeka koji od njega ne bi pobjegao glavom bez obzira, kamoli glasao za tako nešto.