Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lik je uhapšen jer nije želio da daje podatke zapadnim obavještajnim službama. Telegram je ostao jedno od rijetkih utočišta slobode govora. Zato tolika povika na Tik-Tok jer Kinezima ne smiju ništa. Naravno da to ima svojih loših strana i da se koristi za svašta još nešto. Ali nećemo valjda ukidati mobilne telefone jer ih koriste i kriminalci? Ili telefone sa kamerom jer ih možda koriste i pedofili?
Ljudi misle sloboda govora i internet je jedno te isto hahahaha. PA dragi moji internet buntovnici internet sluzi za kriminal i pedofiliju kao i za "govor" (koji niko ne sljivi). Jel i to sloboda govora il cemo takve zatvoriti odlucite se vise hahaahah
Ni kriminal ni pedofilija nisu nastali zbog interneta već su mnogo stariji. Leglo kriminala i pedofilije je Tor protokol i mreža, a nju su smislili Amerikanci tj. njihovo ministarstvo odbrane kao alat koji omogućava agentima i ostalima da se bezbjedno javljaju i da ne mogu biti nadzirani. Hoćemo li ukinuti Tor?
TOR kontrolisu amerikanci i fbi. To ko koristi odma ode u zatvor. A i sve ostalo ce kontrolisat volio ti ili ne. Njihov je internet bio njihov ce i ostat. Ako se nekom ne svidja uredjen interet il nek ide citat knjige i novine ili nek bude kriminalac.
tg.kmeeeeeeeeeeeeeeeee
Mašće banuj ga :)
Koje ironije, pobjegao iz Rusije, Pavel Durov, politički liberal koji nije mogao proći u Rusiji uhapšen u zemlji koja je revolucijom 1789 oborila sistem neslobode i torture . Slažem se da liberalizam kao ideologija više nema svoja stvarna uporišta.
Ako ti mislis da je internet govor dobro si prolupo.
Moderni liberalizam se temelji na 3 ključna prava : 1. pravo na život 2. pravo na tjelesni integritet i dostojanstvo i 3. pravo na privatno vlasništvo. Sve je prekršeno - svirajmo kraj liberalnim društvima.
A i ti ćeš na red doć još malo.
Ja cu svakako koristiti Telegram a zapadni svijet napkon pokazuje i na primjeru |Gaze i sada na privodjenju Durova da nema vise nikakve slobode ili je ima samo za odabrane. Kraj liberalizma s divnom slikom Macrona ka diktatora.
A lik potrcao da uzme francusko drzavljanstvo, mislio ovo je "slobodni svijet" a ono totalitarizam gori i veci nego ruski.
Tačno, samo ljepše upakovan i stoga privlačniji ljudima.