Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bit ce ovako dok god se puca u zrak.
ovo vam se zove OBRNUTA KOLONIZACIJA ;)
Tako to ide, dok narod ne uzme u svoje ruke cuvati svoju zemlju, nema srece od politicara.
I oni su nekada čuvali svoju zemlju dok ih evropski kolonizatori nisu okupirali i uveli im njihova pravila ponašanja! Ovo je uzvratna posjeta doduše malo kasni ali su i evropljani kao i Ameri dugo eksploatisali njihove Zemlje pa ljudi idu za svojim resursima!
Doktori, inžinjeri, pisci, naučnici. Blago Evropi Pravi cultural enrichment
Upoznao sam mnoge migrante koji su obrazovaniji, kulturni i civilizovaniji nego što ćeš ti ikada biti. Dovoljan je tvoj rasistički komentar da shvatimo kakav si nečovjek.
Da ta Europa nije prva dosla kod njih ne bi ni oni u Europu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta ovo Izraelci uradiše Hezbollahu? Sve i jedan mobilni uredjaj im eksplodirali, na stotine povrijedjenih
Šta drugo očekivati od kolonijalista.
A šta očekivat od nekoga koji komentariše samo na osnovu naslova
Spanija, Portugal, Francuska i Britanija SU CIVILIZOVALE pola svijeta!!! Gdje bi Bosna danas bila bez Osmanlija i Austro-Ugaraske?
Te drzave su koloniziranjem unistili lokalnu kulturu i tradiciju koja je "civilizovala" narod na tom geografskom podrucju. Uvodjenjem svojih zakona, , obicaja, tradicija dovele su kolapsa lokalne civilizacije od cega mnoge drzave se jos nisu oporavile i traze svoje mjesto u svijetu. Najveca greska Evrope jeste sto Osmansko carstvo nisu posmatrali i tretirali kao Evropu jer Levant i sjeverna Afrika su oduvijek kulturoloski bili jedno sa Evropom.
Bli bi Avganistan kao što som bili prije 100 godina da nam nije Austrije i evropske svjetlosti i misli.
svaka cast spancima ! a švabe ( politicari) bili
Pa nisu ih Spanci zaustavili, nego Marokanci.
ko je izgradio spaniju, nisu inkvizitori nego muslimani
Jest, ali to je bila civilizacija intelektualno najnaprednija u to vrijeme, a ne samo vojno. Sjeverna Afrika i dijelovi Evrope su pokoreni znanjem. Ovo što sad hrlja i krlja granicama je daleko od toga.
I nema vas nigdje kad živite u svijetu fantazije.