Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Osamostalio bih se i ja ali nece roditelji da izadju iz svoje kuce :/
Pa u Švedskoj odeš u opštinu,kažeš da ne želiš da više živiš sa roditeljima i oni ti daju državni stan sa minimalnom kirijom.Ajde kod nas to napravi ?? Šta sere raja ovo ono,pa i kod nas bi bilo isto da imamo takvu stambenu politiku kao u Švedskoj
@oligojhorhoj kod nas bi dileri odma 10 komada za steka unajmili sve vanbarcna djeca
vole život sa roditeljima.čuj.pa gdje će.nnema kud.šveđani imaju šansu.hrvati mogu samo preko granice ili sa roditeljima.glupa tema.
Vecina Svedjana ima sparkonto (stednja) na koji svaki mjesec stavljaju novac koji dobijaju od drzave na ime djeteta, iliti ga djecji doplatak (barnbidrag), svako dijete ima pravo na njega do 18. godine, a trenutno iznosi oko 1300 SEK (140 eura) mjesečno. Taj novac djeca koriste vecinom za kupnju stana, tj. dio koji moras imati da bi ga kupio (15% kontant insats)
nema to veze sa tradicijom nego sa financijskim mogućnostima.
nek Hrvati vole biti, dok Šveđani mrze i to je jedini razlog (sudeci prema naslovu) nista to mogucnosti isl
Hotel boys. Od mame, zeni 😁
Nasi zive i poslije 50-e . Svedjani su najpametniji. Neka svako sam sebi stvara buducnost
Ne radi se ovdje o ljubavi prema djeci ili roditeljima vec o finansijskom mogucnostima. Ako se radi o prisnim odnosima zasto mladi u, recimo Hrvatskoj ili Italiji, ne povedu mame i tate na more ili na neki izlet. Neprirodno je da ti mama pere gace u tridesetoj.
sto je direktno vezano sa placama... ne zivi nitko sa starcima sto mu je sa njima dobro, vec sto si ne moze priustiti stan ili kucu
Bijeda
nemaju za svoj stan...sta ce drugo
Kod nas još gore. U jednoj avliji ulici po jedna kuća za sve sinove. A kćeri odlaze. Zato su one i inteligentnije.
na slici otac i majka rvati objasnjavaju cerki: ajde zlato nase moras da se selis mi smo sad europljani,a nemamo ni novaca da te izdrzavamo nismo mi dosli iz hercegovine, ajde zlato kupi prnje lagano!
nije da vole, nego su prinuđeni zbog financija.. a sjever europe je 3x bogatiji od juga, pa se i lakše osamostaliti naravno.