Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemački je vrlo rogobatan jezik. Jedan dio njamaca ga koristi u približno originalnom obliku, dok se ostali iživljavaju na njemu.
okay
Eto nemaju drugih problema.
krenuli i oni našim stopama. niko nije imun na gluposti
u njemačkom jeziku se u genitivu ne koristi apostrof, pa bi na njemačkom jeziku ispravno bilo "Rosis Bar" To uopste nije genitiv, jer genitiv imas kod muskog roda taj dodatak S, ali ne i kod zenskog. Osim toga ni kod nas nije genitiv. to je prisvojna imenica ili tome slicno, neka glupost. FAZ sucks.
elm provaljuju se nijmci. .. to je neki sufiks za prisvojne imenice, a ne genitiv.
Hans im Glck im je Haso sav sretan.
Neka predju na austrijiski jezik
ja,i..
Ja parlam po naški i sve me razumedu !
Uz to ućim i japanski ! Za dva dana sam naućio da kažem "nakitu mi najaši"
Pa brate 80% Engleza i jesu Švabe tako da je to domaći a ne strani jezik !
Okolotrbušni pantolodržac i nema zabune
Najbolji je bišnjački jezik , taj nema nijednog pravila i priča kako ko zna i umije
Kako nema pravila ima 7 padeza zamjenice imenice glagole pridjeve proslost sadasnost buducnost
@gooUserNeki bio 4 godine u Irskoj. Lijepa je, naglasak engleskog fenomenalan, ali nonstop kiša i hladno. Ljeti max temp 25 stepeni i to traje max 2 sedmice.
Smeta apostrof? 'oće to, kome smeta sve. I' nako i 'vako i svakako. Đe s' Joksime, kućo stara, samo nek' se ima para, ne mor'o na pos'o ić' :) TREBA L' JOŠ ĐE KOJI?
Ne zaboravi na nas koji izgovaramo - 'oče, dže, kučo, ič, i dže.
Hajd' bar vam bosanski jezik ne zovu ''hrvatinićev'' i ''r0ppski-s3rvskki'', što su počeli radit' 1908.g.
Kakve to veze ima s ovim engleski poznaju arapske zemlje indija kina rusija australija a njemacki zemlje srednje evrope balkan i turska ali razlika je izmedu americkog i britanskog engleskog