Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imam ja čoeka u Širokom koji može nabaviti jednog. Garažiran, odjavljen, nije udaran, uredna servisna knjiga..
Samo jos da ga odvedemo na tehnicki i put pod noge.
Vozila ga baba samo nedeljom do crkve.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neki im Francuzi pošalju svoje, svakako im ne trebaju jer se predaju u svakom ratu odmah na početku
Joj opet njemci hmmm tigar 2
Sta je 100 tenkova sinko u ovakvom ratu. Na prostoru krajine u operaciji Breza 94 djelovalo 100 tenkova.
Mali problem što je Ukrajina na početku rata imala više tenkova nego evropski dio NATO-a bez Turske. Grci zbog Turaka ne bi dali svoje. Za godinu dana bi mogli ostati i bez ovih evropskih da im pošalju većinu. Onda se pojavljuju spasioci iz SAD da svi pređu na Abramse.
Kao sto neki americki strucnjaci kazu, jedino rjesenje ovog rata su razgovori i pregovori. Zelenski ce to uvidjeti kad Rusi pokrenu ofanzivu.
od Leo2 ima raznih tipova...sad je samo pitanje o kojem klix fantasira kad se zna da je Leo2 star i čeka ga T-90 a Rusi imaju oko 12'000 tenkova.....o čemu onda radost kad se zna da će njih u Ukrajini bezveze izgubit
Pitam se zašto ne puste tih 12 hiljada tenkova da za 10 dana samelju sve do Lisabona? Umjesto toga mjesecima se vrte oko grada koji je manji od Bijeljine.
Jedan leopard vrijedi ko 10 t-90 a od tih 12 k vecinom su stariji modeli t-55, t-62 i slicno jedino t-72 i t-90 da su necemu al im se broj smanjio od kako gube
dajte im Abramse, pustite ove skalamerije
Otkud Rusima moderno naoruzanje? Prije dva mjeseca su ukrajinci pricali da su Rusi istrosili moderno naoruzanje i poceli koristiti staro pa cak i iz drugog svjetskog rata. Ukrajinci mute opasno...Dobili su svasta modernog i opet muku muce. Da li je zapad pogresno procjenio snagu Rusije ili su ukrajinci slabo obuceni, jer cinjenica je da je ovdje sukob izmedju Rusije i NATO samo sto NATO koristi ukrajinsku zivu silu.
Nato Ukrajini nije ništa poslao sto je razvijano poslije 80ih.
Analiticari smatraju da njih sto bi moglo promijeniti odnos snaga....Brojevi su nebitni da bi se pokazalo kakve budalastine dobijamo od strucnjaka. Vojska A moze bit pojacana sa toliko tenkova, a parametar koji nedostaje je pojacanje vojske B. Odnos snaga ne ovisi o tenkovima nego i o mngom drugim faktorima. Trece, imas preko hiljadu km fronta a pricas o sto tenkova. U tom ratu tenkovi nece imati ulogu proboja i obuhvata dok god drugi rodovi vojske ne omoguce takvu situaciju.
Zapadni analiticari smatraju da bi njih 100 moglo biti dovoljno da se promijeni odnos snaga u ratu! Kompozicija recenica poput ove se servira javnosti u za teme o kovidu, klimi, -Ukrajini.. Fokus je na ANALITICARI-nauka, MOGLO BI - ogradjivanje od strucne procjene, ODNOS SNAGA - relativizacija, promjena odnosa snaga moze biti kroz dominaciju, pariranje i zaostajanje za protivnikom. Analiticarti se nisu izjasnili. Bitno je da citaoc procita da je neko STRUCAN nesto izjavio!
Prosle godine nekad u ovo vrijeme internet je vrvio ruskim superiornim naoruzanjem, za ovog Leoparda su govorili da je kanta za ruskog T90...
Koje je ovo spinovanje medijsko...kad bi Njemačka poslala sve tenkove što ima na raspolaganju, znači sve do jednog, ne bi mogli pokriti duž granice Ukrajine koja treba da se odbrani i pokrije. Drugim riječima, Ukrajina nikad i nije mogla da se odbrani niti može da se odbrani. Ovo samo može da nas uvede, a ja mislim i da hoće u rat koji ćemo itekako svi osjetiti, a što se neće ogledati u poskupljenju plina i dizela nego i u gladi, radioaktivnim oblacima.
Koga zanima realna situacija: Douglas Abbott Macgregor (born January 4, 1953) is a retired U.S. Army colonel and government official...poslušajte malo sta realan i nekorumpiran čovjek kaze, a ne ovi ublehasi sto rade za globalisticku propagandu. Isti oni koji su nas maltretirali sa COVID-om i vakcinama pa sad sve laz ispade.
Leopard tenk, kao I Abrams su mrcine teske oko 60 T. Dozajnirani su za totalno drugacije reljefe. Ukrajina je ravna ploca sa muljevitom podlogom. Ako ovi tenkovi zapnu u istim, bice laka meta. Plus usavršavanje, održavanje, općenito troškovi ovih tenkova su veliki. Par stotina na onoliku teritoriju neće apsolutno nista promjeniti. Ovo hypanje treba zaustaviti, rat mora se zaustaviti, riješenje se mora neko naći.
Odmorite nas malo.