O mogućoj odluci OHR-a
122

Ogrešević: Spremni smo prihvatiti samo dugoročna rješenja koja će se odnositi na sve naredne izbore

S. M.
Nermin Ogrešević (Foto: I. L./Klix.ba)
Nermin Ogrešević (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević večeras je rekao da za njegovu stranku nije prihvatljiva kratkoročna odluka visokog predstavnika koja bi važila samo u ovom mandatu.

"Za nas nisu prihvatljive bilo kakve intervencije i dodatne izmjene Ustava FBiH ako bi to značilo da su one kratkoročne i da se odnose na ovaj trenutak. Mi smo spremni na dugoročna rješenja, ako se ona odnose i na sljedeće i na svake druge izbore", rekao je Ogrešević za Hayat televiziju.

Dodao je da ne zna kako će se odvijati procesi u smislu formiranja Vlade FBiH, da NES i SBiH žele biti dio vlasti, ali na način da to bude korektno i prema građanima i prema Bošnjacima "shodno situaciji i ustavnom ambijentu kakav imamo".

Istakao je da je NES podržao Lidiju Bradaru za predsjednicu FBiH, ali da neće pristati na bilo kakva privremena rješenja u smislu imenovanja Vlade FBiH.

"Mi možemo ponuditi izmjene Ustava FBiH, ali treba imati dovoljnu većinu da izglasamo te izmjene. Mi jesmo upućeni na saradnju sa OHR-om i visokim predstavnikom ali to ne znači da se uvijek slažemo", kazao je.